2. ledna 2014 • 15:44

Brno hlásí změny v kádru, Frejlach se z hostování vrací do Slavie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se dvěma novými hráči Michalem Kerestešem a Šimonem Šumberou dnes zahájili fotbalisté Zbrojovky Brno přípravu na jarní boje o záchranu v první lize. Dvanáctý tým tabulky naopak opouští obránce Martin Husár, který se s vedením klubu domluvil na ukončení smlouvy. V Brně končí také záložník Tomáš Frejlach, jenž se po skončení hostování vrací do Slavie Praha.



V kádru už není ani brankář vicemistrů světa do 20 let Radek Petr, jenž na podzim chytal pouze za divizní Líšeň. Svou misi v roli asistenta trenéra skončil i bývalý hlavní kouč Ludevít Grmela, který se vrací k práci s mládeží.

První zimní trénink hráči absolvovali na letišti v Medlánkách, kde je čekalo neoblíbené běhání. "Nyní na nás čeká náročný blok přípravy, který bude zaměřen na kondici. Od té se musíme v bojích o záchranu odrazit. V přípravě nás čekají kvalitní zápasy. Použijeme osvědčený model tak, abychom byli na jaro dobře připraveni," řekl kouč Václav Kotal.

Nová posila Keresteš je z Tatranu Prešov, na podzim hrál v Opavě. Šumbera je odchovanec Zlína, kde se nedohodl na dalším pokračování a v Brně už téměř půl roku trénuje. Do přípravy se po doléčení zapojí také zranění hráči Pavel Mezlík a obránce Aleš Schuster.

Zatím Brňané o dalších posilách neuvažují. "Všechno se bude vyvíjet od výsledků. Určitě jsme měli na podzim problémy v útočné fázi a důrazem v koncovce. Ale tento problém má většina mužstev," dodal Kotal.

Vedení klubu se ohlíží i po zahraničních posilách. "V hledáčku máme tři hráče Konga, kteří jsou v reprezentaci do dvaceti let. Snažíme se nyní pro ně vyřídit víza. Je to obtížné, protože zatím ještě v Evropě nepůsobili," poznamenal sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud