Jonáš Bartoš
6. ledna 2014 • 12:45

Plzeň trénovala poprvé pod Uhrinem. Horváthovi se ztratila motorka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V pondělí ráno Štruncovy sady opět ožily. Fotbalisté Viktorie Plzeň, obhájci ligového triumfu, zahájili zimní přípravu. Horváth a spol. se sešli poprvé pod novým trenérem Dušanem Uhrinem mladším. Z podzimního kádru vyjma Pospíšila (návrat do Olomouce) nechyběl nikdo, naopak přibyli čtyři navrátilci z hostování.



Co nám řekne? Jak bude trénovat? Zažijeme pořádnou makačku? Takové otázky se asi honily v hlavách plzeňských hráčů, když se chystali na první trénink pod Dušanem Uhrinem mladším.

„Zimní přípravu vnímám jako nutné zlo, nějaké tréninky bez míče určitě budou. Ale to k tomu patří, každý z nás to ví. Na to jsme připravení,“ vykládal po úvodní dopolední fázi kapitán Pavel Horváth.

Krátce po desáté se hráči začali sjíždět od stadionu na hřiště v Luční ulici, kde zahájili zimní dril. Někteří přijeli na elektrických koloběžkách, jiní využili kolo. Jako poslední z hráčů dorazil kapitán Pavel Horváth, který místo tradičního skútru u hřiště také zaparkoval horské kolo.

Uhrin po prvním tréninku v Plzni: Mužstvu mám co dát
Video se připravuje ...

„Zapomněl jsem si bundu, tak jsem se musel vrátit. Elektrická motorka se mi ztratila, tu normální na benzin teď nechci startovat, abych nepřidělával další mlhu,“ smál se plzeňský kapitán.

„Hlavně jsem se dnes bál, abych nenaboural, protože to počasí bylo po cestě strašné. Až když jsem zatáčel ke Štruncovým sadům, uvědomil jsem si, že tady bude nový trenér,“ dodal západočeský lídr.

Posily Uhrin neplánuje

Nový trenér Uhrin si nejprve svolal hráče doprostřed hřiště, krátce rozdal pokyny a šlo se na první trénink. Plzeňané začali zostra. Pod dohledem nového kondičního trenéra Michala Rukavičky absolvovali svižnou rozcvičku. Krátké sprinty ve dvojicích, různá cvičení na rozehřátí organismu a frekvenci běhu.

První plzeňský trénink nového kouče Uhrina se ztrácel v mlze
Video se připravuje ...

„Všichni se na začátek přípravy těšili, pauza byla dlouhá. Na začátku jsme se seznámili, odpoledne máme druhý trénink a ještě dnes budu mluvit s hráči. Z tréninku mám dobré pocity, bylo vidět, že hráči o svátcích něco dělali,“ pochvaloval si Uhrin.

Start plzeňské zimní přípravy: Tradičně rozesmátý Pavel Horváth
Start plzeňské zimní přípravy: Tradičně rozesmátý Pavel Horváth

Dopoledne ve Štruncových sadech se sešel kompletní kádr. Žádný hráč nechyběl kvůli nemoci, z plzeňské šatny si sbalil věci pouze Martin Pospíšil, který se vrací do Olomouce.

Nový trenér Uhrin si naopak stáhl pětici hráčů z hostování – Ondřeje Chocholouška (Domažlice), Davida Štípka (Mladá Boleslav), Marka Hanouska (Dukla Praha), Patrika Hrošovského (Znojmo) a Matěje Končala (Varnsdorf).

Celkem se do přípravy zapojí 25 hráčů. Velké změny v kádru obhájce ligového titulu nečekejte. Podobně jako vedoucí Sparta nemá ani Plzeň důvod k tomu, aby do týmu drasticky zasahovala. Nový trenér Uhrin navíc prohlásil, že žádné posily přes zimu shánět neplánuje.

Viktoria bude do 18. ledna nabírat kondici v Plzni, odehraje dva přípravné zápasy (11. ledna Chomutov, 15. ledna Králův Dvůr). Tým má naplánovaná dvě herní soustředění: 18. – 27. ledna v Turecku, 5. – 14. února na Kypru.

Do sezony Plzeň vstupuje 20. února zápasem Evropské ligy se Šachtarem Doněck.

Kádr Viktorie na startu zimní přípravy
Brankáři: Matúš Kozáčik, Petr Bolek, Roman Pavlík
Obránci: Radim Řezník, František Rajtoral, Roman Hubník, Marián Čišovský, Václav Procházka, Lukáš Hejda, Ondřej Chocholoušek, David Limberský
Záložníci: Milan Petržela, Pavel Horváth, Tomáš Hořava, Mladen Veselinovič, David Štípek, Daniel Kolář, Michal Ďuriš, Jan Kovařík, Marek Hanousek, Patrik Hrošovský, Matěj Končal
Útočníci: Stanislav Tecl, Marek Bakoš, Tomáš Wágner.

Start plzeňské zimní přípravy: Tradičně rozesmátý Pavel Horváth
Start plzeňské zimní přípravy: Tradičně rozesmátý Pavel Horváth

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud