8. ledna 2014 • 12:10

Baník mění spolumajitele: Vrací se Hadamczik do ostravského klubu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský Baník mění strukturu majitelů. Svého polovičního podílu v klubu se vzdává spolumajitel Libor Adámek. Jediným akcionářem nyní zůstává společnost PAM-market. Její šéf a předseda představenstva klubu Petr Šafarčík prohlašuje, že tyto změny povedou k ekonomickému posílení klubu. Spekuluje se o tom, že by do Baníku mohl vstoupit Alois Hadamczik.



Vrátí se do Baníku jeho někdejší majitel Alois Hadamczik? Nebo jsou spekulace o tom, že se jeho návrat do klubu z Bazalů chystá, jen pouhou fámou? Trenér hokejové reprezentace takovou možnost odmítá. Svým vztahem ke slezskému klubu se však nikdy netajil. A po olympiádě v Soči, na kterou je nyní soustředěn, se může stát leccos.

Většina ostravských fanoušků by Hadamczikův návrat do vlastnických struktur Baníku uvítala. Byl to právě hokejový trenér, kdo v letech 2000– 2002 klub vlastnil a vytáhl jej z dluhů. Baník pak v roce 2004 získal ligový titul. Kouč hokejové reprezentace však deníku Sport sdělil, že o vstupu do ostravského klubu nyní neuvažuje. „V žádném případě, můžete si na to vsadit,“ řekl.

Alois Hadamczik by se mohl vrátit do vlastnických struktur Baníku OstravaFoto Pavel Mazáč (Sport)
Ke změně vlastnické struktury však přece jen dochází. A to v důsledku odchodu spolumajitele Libora Adámka. Ten je toho času v zahraničí a nechtěl se proto k okolnostem odchodu z Baníku vyjadřovat.

Stejně se zachoval i Petr Šafarčík, šéf Baníku. „Máme s panem Adámkem dohodu, že po dobu jeho pobytu mimo republiku se k této věci nebudeme vyjadřovat a učiníme tak společně po jeho návratu,“ řekl Šafarčík.

Ještě dříve než stavař Adámek do Baníku vstoupil, stal se na konci roku 2011 ještě za éry majitele Tomáše Petery majitelem stadionu Bazaly. S tím, že chce, aby stadion dál sloužil fotbalu a nestal se parcelou pro výstavbu objektů sloužících jinému účelu. Teprve v únoru příštího roku později spolu s Šafarčíkovou agenturou PAM-market vstoupil do Baníku také on. Oba noví spolumajitelé tehdy představili projekt nového stadionu, ten se však na Bazalech nikdy stavět nezačal.

Adámek se dnes už na řízení Baníku nijak nepodílí, spolumajitelem přestane být formálně po nejbližší valné hromadě klubu. Podle dostupných informací inkasoval zhruba 40 milionů korun, za něž Bazaly v roce 2011 koupil, k tomu blíže nespecifikované odstupné.

„Tyto informace komentovat nebudu. Pouze řeknu, že Baník je dnes klubem stabilizovaným a v souvislosti s chystanými změnami v akcionářské struktuře u nás nedojde jen k odchodu pana Adámka. Chystá se i vstup nových investorů, kteří budou schopni zabezpečit rozvoj našeho klubu a pomoci vrátit ho tam, kam z historického hlediska patří,“ oznámil Šafarčík.

O které investory se jedná, to neuvedl. „Odpověď na tuto otázku nabídneme nejpozději na konci této sezony,“ dodal pouze.

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik se vztahem k Baníku Ostrava nikdy netajil. Stane se spolumajitelem klubu?
Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik se vztahem k Baníku Ostrava nikdy netajil. Stane se spolumajitelem klubu?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud