9. ledna 2014 • 15:40

Lafata dal hattrick, Sparta zničila Žižkov 7:0. Na Vlašim už ale nestačila

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty poprvé v rámci zimní přípravy odehráli dva zápasy. Na Strahově  se potkali soupeři z druhé ligy. Viktorii Žižkov nejdřív porazili 7:0. Poté však v kombinové sestavě prohráli 1:3 s Vlašimí, kterou koučuje Vlastimil Petržela. Oba zápasy jsme na iSport.cz sledovali ONLINE.



MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 1. • 11:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
7:0
ONLINE
9. ledna
11:00
FK Viktoria Žižkov
FK Viktoria Žižkov
Góly

Domácí: 24. Krejčí, 25. Dočkal, 35. Lafata, 38. Lafata, 42. Lafata, 45. Krejčí, 52. Bednář

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Hybš – Matějovský, Vácha, Hušbauer (74. Vacek) – Dočkal, Krejčí – Lafata (46. Bednář)

Hosté: 1. poločas: Ottmar – Dressler, Bodeček, Hejný, Bartošák – Bartl, Hurka, Karaduz, Folprecht, Hadaščok – Voltr. 2. poločas: Boháč – Houžvička, Kiidron, Šťastný, Folwarczny – Roubal, Súkenník, Mareš, Opluštil, Hurka (70. Procházka) – Škoda

Karty

Hosté: Šťastný

Rozhodčí

Blažej – Kalenda, Kubr.

Stadion

TC Strahov

Návštěva

200 diváků

"V prvním utkání hrála silnější sestava a nejen výsledek, ale i způsob hry odpovídal očekávání," řekl novinářům trenér Vítězslav Lavička, jenž proti Žižkovu poslal na hřiště prakticky všechny opory. Kvůli menším zdravotním potížím chyběl pouze obránce Costa Nhamoinesu, kterého v sestavě nahradil navrátilec po zranění Matěj Hybš.

V záloze nastoupil také Marek Matějovský, který v závěru podzimu ze základu vypadl, ale nedávno prodloužil s klubem smlouvu. "Pracoval dobře a měl podíl na několika vstřelených gólech," uvedl kouč letenského celku.

Navrátilce Petrželu potěšila výhra

MATCH OVERVIEW LEGACY

V utkání s Vlašimí, na jejíž lavičce si proti svému někdejšímu klubu odbyl premiéru trenér Vlastimil Petržela, dostali šanci mladíci. A proti mužstvu bojujícímu o záchranu v druhé lize tahali za kratší konec. "S výsledkem a v některých částech zápasu i s výkonem spokojeni nejsme. Budeme mít k hráčům několik připomínek," řekl Lavička.

Petržela, který se vrátil k trénování po rok a půl dlouhé pauze, měl z výhry radost. "Byla to paráda, protože mi to strašně chybělo. A když to navíc dopadlo tak, jak to dopadlo, tak jsem spokojený," uvedl. "Bylo to ale těžké, protože chlapce neznám, tak jsem na ně musel řvát příjmením," dodal.

Aleš Čermák se snaží uvolnit přes Pavla Tomáška z Vlašimi
Aleš Čermák se snaží uvolnit přes Pavla Tomáška z Vlašimi

Proti Žižkovu zvládla Sparta hlavně první poločas, který zejména díky Lafatovi vyhrála 6:0. "První poločas byl velmi vydařený, pak nám ale začaly trochu docházet síly, protože jsme nechtěli dělat změny v sestavě. A s nastupující únavou se začalo chybovat, ale celkově je to slušný základ," prohlásil Lavička.

Lafatovy chvíle přišly mezi 34. a 41. minutou - první gól dal z přímého kopu ukázkovou ranou do šibenice, poté se dvakrát prosadil z vápna střelou k tyči. "Hezčí gól jsem asi nedal, ale já zase těch trestňáků moc nekopu," řekl útočník.

Na vysoké výhře se podílel také Ladislav Krejčí, skóroval Bořek Dočkal a jedinou branku druhého poločasu dal Roman Bednář, který po přestávce nahradil Lafatu.

Přípravná fotbalová utkání v Praze na Strahově:

Sparta Praha - Viktoria Žižkov 7:0 (6:0)
Branky: 34., 37. a 41. Lafata, 22. a 45. Krejčí, 24. Dočkal, 52. Bednář. 

Sestava Sparty: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Hybš - Vácha, Matějovský, Hušbauer (74. Vacek) - Dočkal, Krejčí - Lafata (46. Bednář). Trenér: Lavička.

Sparta Praha - Vlašim 1:3 (1:1) 
Branky:
37. Reiter - 3. Jícha, 72. Kučera, 74. Průcha

Sestava Sparty: Čech - Pauschek, Polom, Hovorka (66. Deli), Sýkora - Vacek (71. Čavoš), Mareček, Čermák - Reiter, Přikryl - Juliš (46. Jurdík). Trenér: Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud