Jakub Dvořák
24. února 2014 • 19:57

Břevno, penalta, druhý gól. Hladový Lafata si vychutnal Brno

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase mu to pálí! Sice se David Lafata dokázal trefit až na třetí pokus, ale svůj střelecký instinkt nezapomněl. Během vítězného zápasu s Brnem (4:0) sparťanský kanonýr skóroval nejprve v 31. minutě z pokutového kopu, pak přidal další branku ve druhém poločase po skvělém centru Costy.



Dva góly v jednom utkání vstřelil Lafata naposledy v prvním ligovém kole proti Jihlavě. Na kontě má už devět přesných zásahů a na čelo tabulky střelců mu schází jediná branka.

První velikou příležitost dostal v zápase s Brnem ve 22. minutě. Kadeřábek ho vysunul kolmicí za obranu, ten tak měl před sebou už jen brankáře Hladkého. Byl ale tísněn brněnským Pernicou, svůj hokejový blafák tak nedotáhl do úspěšného konce.

Druhá veliká šance se naskytla ve 24. minutě po ose Matějovský, centrující Dočkal, zakončující Lafata. Střela z první sparťanského útočníka do poloprázdné branky skončila pouze na brněnském břevnu.

Lafatův první přesný zásah přišel o pár minut později, když už Sparta vedla 1:0 po gólu Kadeřábka. Costův centr z levého křídla zablokoval Janotka rukou a sudí Jílek nařídil pokutový kop pro domácí. K míči se postavil právě Lafata a nekompromisní ranou zvýšil náskok svého týmu na dvě branky.

Ve 40. minutě pak využil špatné rozehrávky soupeře Dočkal, společně s Lafatou se řítil na brankáře Hladkého, ale místo přihrávky spoluhráči, který by zakončoval do odkryté sítě, volil kličku. Jenže ta se mu nepodařila a od svého kapitána se nedočkal zrovna lichotivých slov. Lafata jen bezmocně rozmáchl rukama.

Hladový útočník ale stále neměl dost. Aktivní Sparta neustále větrala obranu Brna a svůj druhý gól přidal Lafata ve 52. minutě. Costa poslal po přihrávce Matějovského ostrý centr před branku Brna, kam jako uragán přilétl Lafata a brankáři Hladkému nedal šanci.

I díky dvěma gólům svého kapitána tak mohla Sparta proti Brnu oslavit vysoké vítězství 4:0 a zvýšení svého náskoku na čele tabulky na pět bodů před druhou Plzní.

Střelec Lafata umí i biatlon: V olympijském parku pálil čistě!
Video se připravuje ...

Sparťan Kadeřábek po demolici Brna: Mohlo to být víc než 4:0!
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 2. • 18:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:0
ONLINE
24. února
18:00
FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno
Góly

Domácí: 16. Kadeřábek, 31. Lafata, 52. Lafata, 90. Vacek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Matějovský (68. Bednář), Mareček, Hušbauer – Dočkal, Lafata (C) (82. Vacek), Krejčí (19. Přikryl).

Hosté: Hladký – Janotka (79. Hyčka), Pernica, Schuster, Keresteš (59. Šisler) – Buchta, Zavadil (C), Fischer, Šumbera, Lutonský – Markovič (72. Kroupa).

Náhradníci

Domácí: Čech, Švejdík, Hybš, Krátký, Přikryl, Vacek, Bednář

Hosté: Doležal I., Hyčka, Vávra, Sedlák, Kroupa, Šisler

Karty

Domácí: Dočkal

Hosté: Schuster, Janotka, Šisler, Šumbera

Rozhodčí

Jílek – Pospíšil, Gallo

Stadion

Generali Arena

Návštěva

7 532 diváků

Sparťanští fotbalisté se radují z prvního gólu proti Brnu. Ten přišel po pouhé čtvrthodině zápasu
Sparťanští fotbalisté se radují z prvního gólu proti Brnu. Ten přišel po pouhé čtvrthodině zápasu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud