24. února 2014 • 22:10

Motivace Sparty? Připomínal jsem hráčům porážku v Brně, řekl Lavička

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně sparťané prohráli v Brně 2:3 a prakticky přišli o mistrovský titul. Hrůzné vzpomínky ožily na Letné před pondělní dohrávkou, podle trenéra Vítězslava Lavičky posloužily jako motivační prvek. A úspěšně. Sparta přejela Zbrojovku 4:0 a znovu v tabulce odstoupila Viktorii Plzeň na rozdíl pěti bodů.



Podcenit Brno? Nic takového! Sparťané nechtěli dopustit, aby podobně jako v minulém ročníku ztratili důležité body se stejným soupeřem. "Hráčům stačilo připomenout náš vzájemný zápas z loňské sezony. To bylo dostatečné varování," prozradil Lavička.

Letenští byli od první minuty aktivní, neúnavně napadali. Zahnali brněnské hráče před jejich šestnáctku, tím je dostali pod tlak. Konečný výsledek 4:0 vypadá na snadnou výhru, řeklo by se.

"Snadné vítězství ale nastalo v době, kdy jsme soupeře zlomili. Za výsledkem jsme šli aktivitou od první minuty. Podařilo se nám navázat na podzimní výkony," pochvaloval si letenský kouč. "Mrzí mě vlastně jen dvě věci: źe jsme nezrealizovali lépe další věci a zranění Ladislava Krejčího," dodal Lavička.

Podle trenéra hostů Václava Kotala jeho tým usnadnil Spartě cestu za třemi body bázlivou hrou. "Nebyli jsme vůbec nebezpeční," zlobil se na svěřence. "Trošku jsem se probudili za stavu 0:3. Ale hlavně mě mrzí čtvrtý gól, protože tři inkasované branky už stačily..."

Kotal také kritizoval špatnou rozehrávku Zbrojovky, kterou označil za "největší nedostatek", i pomalou reakci na rotaci hráčů Sparty v záložní řadě.

Zatímco Brno se musí vypořádat s drtivou porážkou, Lavičku čekají příjemnější starosti. Po trestu se vrací Lukáš Vácha, kterého výtečně nahradil Lukáš Mareček. "Odehrál dobrý zápas. Byl platný. Hodně práce odvedl v defenzivě a měl velmi efektivní věci i směrem dopředu. Mareček určitě nezklamal," podotkl Lavička.

Ale kdo z dvojice Mareček – Vácha nastoupí v příštím utkání na pozici defenzivního záložníka, to bude muset kouč vyřešit v dalších dnech. Stejně jako náhradu za Krejčího, pokud by ho zranění vyřadilo na delší dobu. Jedna z možností je Tomáš Přikryl, který jej nahradil už proti Brnu.

Sparťan Kadeřábek po demolici Brna: Mohlo to být víc než 4:0!
Video se připravuje ...

Střelec Lafata umí i biatlon: V olympijském parku pálil čistě!
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 2. • 18:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:0
ONLINE
24. února
18:00
FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno
Góly

Domácí: 16. Kadeřábek, 31. Lafata, 52. Lafata, 90. Vacek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Matějovský (68. Bednář), Mareček, Hušbauer – Dočkal, Lafata (C) (82. Vacek), Krejčí (19. Přikryl).

Hosté: Hladký – Janotka (79. Hyčka), Pernica, Schuster, Keresteš (59. Šisler) – Buchta, Zavadil (C), Fischer, Šumbera, Lutonský – Markovič (72. Kroupa).

Náhradníci

Domácí: Čech, Švejdík, Hybš, Krátký, Přikryl, Vacek, Bednář

Hosté: Doležal I., Hyčka, Vávra, Sedlák, Kroupa, Šisler

Karty

Domácí: Dočkal

Hosté: Schuster, Janotka, Šisler, Šumbera

Rozhodčí

Jílek – Pospíšil, Gallo

Stadion

Generali Arena

Návštěva

7 532 diváků

Letenský kapitán David Lafata slaví svou přesnou penaltovou trefu proti Brnu. Zařídila vedení 2:0
Letenský kapitán David Lafata slaví svou přesnou penaltovou trefu proti Brnu. Zařídila vedení 2:0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud