1. března 2014 • 15:10

Fotbalisté Dukly k obvinění: Sázky? Třeba někomu vadí, že jsme třetí

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek večer je čekal náročný ligový zápas na Slavii (1:2), ale kromě něho měli postaráno ještě o jinou „zábavu“. Fotbalisté pražské Dukly se dostali do řečí v souvislosti s podezřelými sázkami, které se objevily v souvislosti s jejich přípravným zápasem s Plovdivem. Nejen vedení klubu, ale i hráči sami podezření odmítli.



O neobvyklém počínání sázkařů se zmínil Francesco Baranca, jeden z šéfů organizace Federbet, jež monitoruje sázky ve sportu po celém světě. Pro Radiožurnál prohlásil, že se týkalo přípravných zápasů Dukly, Teplic a Plzně s bulharskými soupeři během zimní přípravy.

Navíc mluvil o duelu Plzně s loňským prvním duelem 3. předkola Ligy mistrů Plzeň-Nomme Kalju. Podle Baranky si mohli vsadit i sami hráči, a tak ovlivnit výsledek.

Na výkonu Dukly proti Slavii bylo znát, že hosté v prvním poločase nebyli ve své kůži. „Nedůsledností jsme udělali několik chyb ve hře, v úvodu jsme byli zbytečně podráždění,“ nemohlo uniknout kouči Luboši Kozlovi, který musel hráčům rázně promluvit do duše. „Trochu nás zpucoval,“ připustil brankář Filip Rada.

Zprávy o možné sázkařské kauze s českou účastí však prý přípravu na utkání Kozlovi ani týmu nijak nezkomplikovaly. „Myslím, že to bylo lehké. Jak málo stačí k tomu, aby se udělala aféra. Ani to nestojí za komentování,“ mávl trenér rukou.

V podobném duchu mluvili i hráči. „Něco se psalo, ale jde to mimo nás. Myslím, že je to nějaký nesmysl,“ nevzrušoval se střelec jediného gólu Dukly Zbyněk Pospěch. „Neřešíme to. V kabině jsme si před zápasem jen říkali, že máme čisté hlavy,“ prohlásil Rada.

Ten nicméně zlehka nadhodil spikleneckou teorii, že by se jméno Dukly ve spekulacích mohlo někomu hrát do not. „Nevím, kdo to vytáhl, jestli proto, aby to s námi zacloumalo, když jsme třetí…“ nadhodil. „Možná nás tím chtěl někdo rozhodit,“ přidal Pospěch.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud