Jonáš Bartoš
4. března 2014 • 19:31

Odvolán byl už po Olomouci. Koubka jsme trošku zneužili, řekl Kisel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek zvládli superdůležitý duel s Duklou (2:1). Slávističtí fotbalisté si vydechli, týden starý debakl z Olomouce (1:5) rychle napravili. Jenže trenéru Koubkovi ani tři získané body místo neudržely, o jeho odvolání už bylo dopředu rozhodnuto. Slávistické vedení jen chtělo, aby zkušený kouč dotáhl páteční zápas, proto změnu ohlásili až v pondělí.



Druhá změna v sezoně na trenérském postu vzbudila ve Slavii značné debaty. Miroslav Koubek, který tým převzal na podzim, mužstvo přes zimu zkonsolidoval a těšil se na jarní zlepšení. Jenže hned první kolo v Olomouci zažili „sešívaní“ obrovské rozčarování. Slavia si z Hané odvezla pětigólovou nálož, což o týden později Koubka stálo místo.

„V Olomouci nastal zlomový okamžik, odehráli jsme tam katastrofální představení. Chtěli jsme jít do sezony s trenérem Koubkem, ale tam se všechno zlomilo. Věděli jsme, že dál takhle jít nechceme,“ vysvětloval slávistické jednání sportovní ředitel Karol Kisel.

Trenéra Koubka jsme trošku zneužili, připustil Kisel
Video se připravuje ...

Po pětigólovém debaklu nic nenasvědčovalo tomu, že Koubek přijde o práci. Trenér dál vedl tým, na střídačce stál i v zápase s Duklou. Malé pražské derby v Edenu navíc Slavia zvládla, vyhrála 2:1. O to větší bylo překvapení, když v pondělí klub oznámil jeho odvolání.

„Nechtěli jsme udělat ten krok den před zápasem s Duklou. Trošku jsme pana Koubka zneužili, ten zápas jsme museli zvládnout. Ale věděli jsme, že změna přijde bez ohledu na výsledek,“ připustil Kisel.

Slavia svůj krok hájí tím, že chce úplně změnit styl práce a pokusit se vrátit období, kdy klub slavil tituly a bojoval v evropských pohárech. Proto se rozhodla angažovat Alexe Pastoora, prvního Nizozemce na střídačce českého týmu.

„Změny nastaly z důvodu nové vize, kterou chceme do Slavie přinést. Chceme přijít s ofenzivním stylem hry, nastolit jiný způsob myšlení. Možná jsme to řešili překvapivě a rázně, ale cítíme to jako nejlepší řešení, o kterém jsme přesvědčeni,“ vysvětlil Kisel.

„Proto jsme s Igorem Kornějevem zvolili trenéra Pastoora. Zapadá do profilu, který jsme vyžadovali a na českém tru ho nenašli. Jde o mladého trenéra preferujícího ofenzivní fotbal s tím, aby obrana zůstala organizovaná,“ dodal muž, který ještě na podzim ve Slavii nosil kapitánskou pásku a zůstává druhým nejlepším střelcem týmu.

Necid: S Pastoorem bychom měli hrát 4-3-3, to by bylo super
Video se připravuje ...

Alex Pastoor promlouvá ke svým novým svěřencům na prvním tréninku
Alex Pastoor promlouvá ke svým novým svěřencům na prvním tréninku

Reakce odvolaných koučů? Rozčarování

Jednání slávistického vedení se hodně dotklo odvolaných trenérů. Miroslav Koubek kvůli Slavii pustil místo u reprezentační devatenáctky a nyní je bez místa. „Nemůžu souhlasit s načasováním toho všeho. Tady cítím zklamání a nevděk. I když, já už žádný vděk nečekám. Ale hořkost a zklamání, to ve mně je,“ netajil Koubek v rozhovoru pro iSport.cz.

Výpověď zasáhla i asistenta Iva Knoflíčka, slávistickou legendu a velkého srdcaře. „Jsem na dně, brečím. Jako slávista jsem z toho smutný, tohle si asi nezasloužím,“ uvedl. Klub se ale své ikony vzdát nechce, dál s ním počítá.

„Ivo Knoflíček je obrovská legenda, které si ceníme. Není to tak, že bychom s ním nepočítali, včera jsme ho o tom ujišťovali. Počítáme s ním v mládeži, měl by se zapojit s Michalem Petroušem u naší devatenáctky,“ řekl Kisel.

Současný sportovní manažer se dostal do nemilé situace, vždyť pod Koubkem ještě na podzim potil dres na hřišti jako slávistický vůdce. „Nebylo mi příjemně, ale to patří k pozici, kterou zastávám. Když někdo dělá vizionářský krok, musí počítat i s negativními reakcemi,“ uvědomoval si bývalý výtečný záložník.

Délku Pastoorovy smlouvy Slavia nezveřejnila, u Koubka počítá s finančním vyrovnáním. „U této věci platí naše dohoda o mlčenlivosti, ale finanční závazky dodržíme, po této stránce bude vše v pořádku,“ ujistil Kisel.

„Děkujeme panu Koubkovi, myslel to velice dobře, pracoval s velikou vášní. Dík samozřejmě patří i asistentům Knoflíčkovi a Šimurkovi,“ uzavřel slávistický sportovní ředitel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud