11. března 2014 • 04:44

Damková: červené pro Plzeň byly v pořádku, nestranný člověk to musel vidět

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byly to nervy a na trenérovi Plzně Dušanu Uhrinovi to bylo po prohrané bitvě se Spartou znát. Vyloučení Hořavy a Ďuriše nepovažoval za zcela oprávněná. Ale šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková však za verdikty sudího Jecha stojí. „Všechno bylo v pořádku,“ řekla o divokém duelu na Letné.



Ve šlágru kola padl v neděli sice jen jeden gól, zato s kartami se nešetřilo. Rozhodčí Jech udělil osm žlutých a dvě červené, obě hostům z Plzně. „Jiří Jech si vedl dobře, přestože nešlo o jednoduché utkání a emoce plály na všech stranách,“ říká v pravidelné rubrice deníku Sport.

„Co se týká vyloučení plzeňských hráčů, Jech všechny situace a s tím související udělení žlutých karet pro Hořavu i Ďuriše posoudil zcela správně a musí to vidět každý nezávislý člověk,“ vysvětluje Damková.

I vysoký počet udělených karet je podle ní zcela v normě. „Přesně podle takového trendu se má pískat a Jech celkově obstál," pokračuje šéfka komise rozhodčích.

"V zápase byla celá řada ostrých zákroků na obou stranách a žlutých karet možná mohlo být uděleno i více. Ale protože Jech v některých případech zvolil důraznou osobní domluvu, komise rozhodčích dokáže akceptovat i takový postup.“ uzavírá Damková.

Ďurišovo vyloučení

Plzeňský záložník Michal Ďuriš dostal za svůj zákrok na Matějovského v 84. minutě druhou žlutou kartu v zápase. Sudí Jech mu ji ukázal dvakrát, tím pádem se zdálo, že Ďuriš dostal karty hned tři.

„Na první pohled se mohlo zdát, že plzeňský hráč v utkání dostal dohromady tři žluté karty. Sám rozhodčí se hájil, že to tak nebylo a žlutou kartu před vyloučením Ďurišovi ukázal dvakrát proto, že k němu byl hráč v prvním případě otočen zády. Rozhodčí ale stále nabádáme k tomu, aby raději počkali a karty opravdu ukazovali až ve chvíli, kdy k nim je trestaný hráč postaven čelem. Souhlasíme však s tím, že tato situace mohla působit lehce zmatečně a Jecha na věc ještě upozorníme.“

Horváth: Sparťani každý náš protiútok přerušili faulem
Video se připravuje ...

Limberský o nenávisti fanoušků Sparty: Na pískot už jsem si zvykl
Video se připravuje ...

Tomáš Hořava viděl v zápase na Letné dvě žluté karty a byl vyloučen, stejný osud čekal o několik minut později i na Michala Ďuriše
Tomáš Hořava viděl v zápase na Letné dvě žluté karty a byl vyloučen, stejný osud čekal o několik minut později i na Michala Ďuriše

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud