9. dubna 2014 • 08:10

Jablonecký Beneš: Nadávky na Peltu? Už jsme na to celkem zvyklí

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to kolorit, kamkoliv Jablonec přijede, fanoušci domácích častují hanlivými výrazy Miroslava Peltu, předsedu fotbalové asociace a zároveň majitele jabloneckého klubu. Nadávky na adresu Pelty létaly i ze slávistického kotle v pondělní dohrávce 23. kola.



Jablonečtí hráči přiznávají, že se už proti těmto vulgaritám obrnili. „Jsme na to zvyklí, protože je to každý zápas. Fanouškům se nelíbí, že šéf fotbalu vlastní náš klub. Oni to řvou, i když rozhodčí pískne pro jejich tým standardku. Takže jak říkám, už jsme si na to zvykli,“ řekl smířeně obránce severočeského klubu Vít Beneš.  

Invektivy směrem k Peltovi nebyly v Edenu ničím novým, neobvyklá však byla reakce kvarteta rozhodčích a delegáta utkání. Ti na zhruba dvě minuty přerušili duel, hlavní sudí Miroslav Zelinka mezitím promluvil s oběma kapitány. Pelta totiž ještě v pondělí přes den vysvětloval na semináři delegátům, co už není přístupné na fotbalových stadionech. Výhružky a nadávky na ně nepatří.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 18:30
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
0:0
ONLINE
8. dubna
18:30
FK BAUMIT Jablonec
FK BAUMIT Jablonec
Sestavy

Domácí: Černý – Nitrianský, Škoda, Neves, Dostál – Juhar, Hrubý, Gecov (C), Zmrhal (76. Čonka), Vyhnal (14. Boudjemaa) – Necid (86. Sodoma).

Hosté: Valeš – Eliáš, Kysela, Beneš, Novák – Kopic, Rossi, Kubista, Loučka (C), Čížek (79. Fantiš) – Třešňák (72. Okleštěk).

Náhradníci

Domácí: Čontofalský, Souček, Boudjemaa, Prošek, Vošahlík, Sodoma, Čonka

Hosté: Špit, Jablonský, Štochl, Okleštěk, Fantiš, Pázler, Moulis

Karty

Domácí: Škoda

Hosté: Kopic

Rozhodčí

Zelinka – Moláček, Jiřík

Stadion

Synot Tip Aréna, Praha - Eden

Pokud by slávističtí fandové pokračovali v nadávkách, hrozilo teoreticky i předčasné ukončení utkání. „Nemyslím si, že by zrovna kvůli tomuhle měl nějaký zápas předčasně skončit. Aby to fanoušky ještě více nevyprovokovalo a neudělali ještě nějakou větší hloupost,“ přemítal nad nastalou situací Beneš.

Chování fanoušků je podrobováno přísné revizi od nedávného duelu Ostravy se Spartou, v němž řádili chuligáni. Od té doby je v českém fotbale snaha tyto problémy řešit, zároveň je cítit jistá nervozita. „Asi to tak je. Fanoušci řvou všechno, pak už je na rozhodčích, jestli to ukončí, nebo nechají hrát dál. Myslím si, že to rozhodčí zvládli,“ oddechl si jablonecký stoper.

Beneše spíš mrzelo, že si Jablonec ze Slavie odvezl jen bod. „Podle průběhu hry je bod málo, protože si myslím, že jsme měli více ze hry. Ve druhém poločase jsme Slavii pustili jen k nějakým závarům a spíš my jsme měli ložené šance. Na tři body jsme měli určitě,“ povzdechl si Beneš.

Sám se mohl o větší bodový import z Edenu postarat, jeho pokus ale olíznul jen břevno. „Už v prvním poločase jsem měl šanci, ale trefil jsem vlastního hráče do zadku. Druhá šance byl signál, ale bohužel jsem trefil břevno. Stačilo pár centimetrů níž a byl to gól. Bohužel,“ litoval obránce.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud