22. dubna 2014 • 04:30

Prase z Afriky, měl říct Uhrin Nevesovi. Plzeň rasistické urážky odmítá

Autor: kah, sh, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemnou dohru má pondělní duel Slavie s Plzní. Domácí obvinili trenéra Viktorie Dušana Uhrina mladšího z rasistických poznámek směrem k obránci Fernandu Nevesovi. Západočeský celek tvrzení, se kterým přišel na pozápasové tiskové konferenci slávistický trenér Alex Pastoor, důrazně odmítají.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 16:30
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
0:2
ONLINE
21. dubna
16:30
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí:

Hosté: 45+2. Kovařík, 90+3. Wágner

Sestavy

Domácí: Černý – Dostál, Smejkal, Škoda, Neves – Juhar, Hrubý (81. Červenka), Boudjemaa (42. Vošahlík), Gecov (C), Zmrhal – Necid.

Hosté: Kozáčik – Řezník, Hejda, Procházka (C), Hubník – Petržela (85. Ďuriš), Hrošovský, Kolář, Hořava, Kovařík (90+2. Rezek) – Tecl (60. Wágner).

Náhradníci

Domácí: Čontofalský, Souček, Vošahlík, Tusjak, Eschmann, Sodoma, Červenka

Hosté: Bolek, Končal, Rezek, Štípek, Ďuriš, Wágner

Karty

Domácí: Neves

Hosté: Hejda, Procházka

Rozhodčí

Proske, Nádvorník, Hájek

Stadion

Synot Tip Aréna, Praha - Eden

Návštěva

7742 diváků

„Bylo mi hráči řečeno, že proběhla hádka mezi koučem Plzně, který použil rasistické poznámky vůči našemu obránci. Pokud se tak stalo, mělo by se to prozkoumat,“ prohlásil Alex Pastoor během hodnocení duelu, který Slavia prohrála s Viktorií 0:2.

K urážce mělo dojít v 62. minutě. Neves šel u plzeňské střídačky do skluzu a poslal k zemi Tomáše Hořavu, který zůstal ležet. Sudí zapískal a udělil reprezentantovi Kapverdských ostrovů žlutou kartu (bude chybět proti Bohemians 1905). Ten se rozčílil a divoce gestikuloval před rozhodčím, poté se jeho zloba přenesla směrem k lavičce hostů.

Podle zdrojů Sportu blízkých vedení Slavie měla údajně zaznít urážka „Pig from Africa“, tedy prase z Afriky. Západočeský klub však jakékoliv prohřešek tohoto typu odmítá.

„Viktoria Plzeň striktně vylučuje jakékoliv možné použití rasistických projevů ze strany Dušana Uhrina směrem ke slávistickému hráči Nevesovi. Na Slavii jsme se obrátili s důraznou žádostí o prošetření celého incidentu, který se nezakládá na pravdě a zcela manipulativním způsobem staví hlavního trenéra do negativního mediálního obrazu,“ prohlásil tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Slavia zatím oficiální stížnost proti plzeňskému trenérovi nechystá. „Budeme žádat prošetření situace, v tunelu panuje spousta emocí, musíme si říct, co se přesně stalo, abychom na to mohli reagovat,“ uvedl tiskový mluvčí klubu Jiří Vrba k  údajné konfrontaci, která měla pokračovat i přo odchodu obou týmů do šaten.

Kouč fotbalistů Plzně Dušan Uhrin se se slávistickým obráncem Fernandem Nevesem dostal do až příliš ostré výměny názorů. Podle trenéra Slavie Alexe Pastoora měl Uhrin kapverdského reprezentanta rasisticky urazit
Kouč fotbalistů Plzně Dušan Uhrin se se slávistickým obráncem Fernandem Nevesem dostal do až příliš ostré výměny názorů. Podle trenéra Slavie Alexe Pastoora měl Uhrin kapverdského reprezentanta rasisticky urazit



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud