Jonáš Bartoš
26. dubna 2014 • 10:44

Nástupce Limberského? Plzeňský Končal proměnil šanci v nádherný gól

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlo o největší příběh pátečního večera ve Štruncových sadech. Matěj Končal letos poprvé naskočil do ligového utkání a svůj celkově třetí start v nejvyšší soutěži využil náramně. Teprve dvacetiletý mladík zvýšil proti Teplicím parádní trefou na 3:0 a oslavil svou první branku v Gambrinus lize. „Užívám si obrovskou euforii,“ netajil radost plzeňský obránce či záložník, který by jednou na levé straně mohl nahradit Davida Limberského.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 4. • 20:15
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
3:0
ONLINE
25. dubna
20:15
FK Teplice
FK Teplice
Góly

Domácí: 35. Petržela, 66. Ďuriš, 90. Končal

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Limberský, Procházka, Hejda, Řezník – Kovařík (63. Končal), Horváth (C), Ďuriš (81. Hrošovský), Hořava, Petržela (75. Tecl) – Wágner.

Hosté: Grigar – Matula, Jablonský, Hošek, Krob – Vondrášek (67. Vůch), Ljevakovič (74. Ramos), Vachoušek (C), Nivaldo – Litsingi, Jindráček (63. Chukwuma).

Náhradníci

Domácí: Bolek, Hubník, Končal, Hrošovský, Rezek, Tecl

Hosté: Slavík, Klimpl, Ramos, Vůch, Bratanovič, Salami, Chukwuma

Karty

Domácí: Řezník

Hosté: Hošek

Rozhodčí

Kocourek – Urban, Hock

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

9 873 diváků

Shodou okolností právě proti Teplicím nastoupil na podzim 2012 ke svému prvnímu ligovému zápasu. Velká konkurence v mistrovském celku ho ale většinou na hřiště vůbec nepouštěla. Podzimní část současné sezony strávil Končal v druholigovém Varnsdorfu. „Hrál jsem tam stabilně, v mém rozvoji mi to určitě pomohlo,“ souhlasil plzeňský talent.

Pro jarní fázi si mladého hráče už Západočeši nechali v kádru. V pátek proti Teplicím na něj trenér Dušan Uhrin ukázal a poprvé mu dal větší prostor na hřišti.

Končal vystřídal v 63. minutě Jana Kovaříka a postavil se na levý kraj zálohy. Nevedl si vůbec špatně. První slibnou akci sice rozbil pokaženou přihrávkou, jeho štiplavou přízemní střelu o chvíli později ale Grigar likvidoval s velkými problémy.

Největší chvíle dvacetiletého mladíka přišla v samotném závěru. Hrošovský posunul míč na levou stranu vápna, kam si naběhl Končal. Prvním dotekem si sklepl míč na levačku a tvrdě vypálil. Jeho bombu Grigar jen tečoval do šibenice, Plzeň tak výhru završila se skóre 3:0.

„Mířil jsem na bránu, trefil jsem to celkem slušně. Hrošovský mi to strčil do strany, narval jsme to na bránu a vyšlo to,“ okomentoval svou první ligovou branku v kariéře.

Zleva plzeňský útočník Tomáš Wágner, záložník Milan Petržela a obránce David Limberský se radují z gólu.
Zleva plzeňský útočník Tomáš Wágner, záložník Milan Petržela a obránce David Limberský se radují z gólu.

Končal nadšeně pobíhal kolem tribuny, opíjel se euforií ze své premiérové – navíc parádní trefy. Povedla se mu už ve třetím ligovém startu v začínající kariéře. „Užívám si obrovskou euforii. Měl jsem takovou radost, že bych snad byl schopný proskočit zdí,“ netajila plzeňská naděje.

Svého hráče pochválil i Dušan Uhrin. „Počítal jsem, že ho dnes zařadím do hry, abychom ho viděli v zápase. Dal gól, takže jsme spokojení. Ale ještě má hodně na čem pracovat. Jsme rádi, že někteří mladí hráči dostávají šanci,“ hodnotil plzeňský kouč.

Končal patří k rychlonohým, dynamickým krajním hráčům, nejčastěji nastupuje na levém kraji obrany či zálohy. Tahem na branku a ofenzivními schopnostmi připomíná Davida Limberského, současnou západočeskou oporu a reprezentanta.      

„Trenér mi říkal, ať se nebojím jeden na jednoho, hraju chytře a nevymýšlím blbosti. Snad se mi to podařilo,“ prozradil jednoduché pokyny dvacetiletý odchovanec plzeňského fotbalu.

Končal se i v dalších týdnech bude prát s obrovskou konkurencí v nabitém kádru a dál čekat na šanci. „Jsem připravený na každý zápas stejně, ať hraju hodně, nebo málo. Dneska jsem dostal víc prostoru než v minulosti, snad jsem to využil správně,“ doufal talentovaný rychlík.

Někteří plzeňští fanoušci po zápase skandovali Martin Končal místo správného Matěj Končal. Příště si ale jméno talentovaného rychlíka už jistě nespletou. Uhrinovi za půlhodiny na hřišti ukázal slibný potenciál. A řekl si o to, aby prostor na hřišti dostával častěji.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud