27. dubna 2014 • 23:35

Trenér Pastoor: Takhle hrát nechci. Ale body jsou nejdůležitější

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel z Nizozemska, země proslulého ofenzivním fotbalem. Styl, jakým Slavia, kterou vede, by mu tedy měl působit nezměrné utrpení. Přesto má kouč Alex Pastoor i po upracovaném vítězství 1:0 nad Bohemians 1905 jasně stanovené priority. „Když vyhrajeme pětkrát 1:0, taky se to počítá. Body jsou teď nejdůležitější,“ naznačuje, kudy nejspíš může vést další cesta k záchraně.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 4. • 20:15
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905
0:1
ONLINE
27. dubna
20:15
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
Góly

Domácí:

Hosté: 16. Necid

Sestavy

Domácí: Havránek – Pauschek, Cseh, Brabec, Kalina (73. Kuklys) – Nerad, Hora (84. Šmíd), Jindřišek (C), Rada, Bartek – Lietava.

Hosté: Černý – Nitrianský (85. Dobrotka), Škoda, Smejkal, Dostál – Juhar, Zmrhal (62. Lička), Hrubý, Gecov (C), Vošahlík (48. Piták) – Necid.

Náhradníci

Domácí: Gábriš, Růžička, Šmíd, Jeremenko, Kuklys, Moravec, Budínský

Hosté: Čontofalský, Dobrotka, Čonka, Prošek, Piták, Lička, Červenka

Karty

Hosté: Vošahlík, Necid, Lička, Piták, Hrubý

Rozhodčí

Příhoda – Mencl, Vysloužil

Stadion

Ďolíček, Praha - Vršovice

Ledacos bylo jasné už před utkáním. „Vždy se snažíte hrát dobrý fotbal, ale v situacích, jako je tato, nemůžete podat líbivý výkon. Je to o přežití,“ prohlásil slávistický kouč.

Jestli to měla být předpověď toho, jak to bude v Ďolíčku vypadat, přesněji to dopředu popsat nešlo. Zatímco v prvním poločase to ještě šlo a Tomáš Necid vytěžil ze souhry s Janem Vošahlíkem gól, po přestávce se Slavia stáhla hluboko k vlastní bráně a k útočení se prakticky nedostala.

„Pro nás to byl začátek pěti finále v závěru ligy. A prvním z nich jsme prošli úspěšně. Viděl jsem správný přístup, snahu zvítězit, hráči tvrdě pracovali,“ shrnul Pastoor pozitiva. Přesto i on musel uznat, že takový styl hry je pro něho dost nezvyk. A to je možná ještě slabé slovo.

„Ano, je to rozdíl. Tvrdím, že máte větší šanci vyhrát, když budete předvádět dobrý fotbal. A já nemám rád takto defenzivní hru,“ vysvětloval. V čem je tedy chyba? „Když už tak hrajeme, měli bychom mít výraznější protiútoky. Když to nezvládnete, pak jenom bráníte. Neměli jsme tolik kvality, kolik bych očekával,“ pokračoval trenér červenobílého týmu.

Na mysli měl hlavně výjimečnou situaci z druhého poločasu, kdy Martin Juhar pokazil akci, při níž se na jediného obránce Bohemians hrnul spolu s Mariem Ličkou a Tomášem Necidem – a „přečíslení“ nakonec dokonale zazdil.

„Byla to situace tři na jednoho…“ litoval Pastoor. „Takových situací musíte mít v zápase minimálně šest. Budeme na tom pracovat už pro nejbližší zápas s Příbramí,“ slíbil a vzduchem proletělo pěkné „ř“.

Už domácí duel s nepříjemným rivalem od Litavky ukáže, jestli se slávisté odrazili ode dna natrvalo, nebo ne. A jestli se jim záchrana podaří. Na kolik procent to Pastoorovi vychází? „Nevím. Třeba je to padesát na padesát,“ prohodil.

„Ale já takhle neuvažuju. Proti Spartě a Plzni, s níž jsme hráli nejhezčí fotbal, nás čekaly těžké zápasy. Teď se utkáváme s přímými konkurenty v boji o udržení. Každý bod, zvláště tři, pomůžou, je to i úder pro ně. Doufám, že v posledních čtyřech zápasech budeme hrát jako v prvním poločase proti Bohemians, a ne jako ve druhém. A pokud čtyřikrát vyhrajeme 1:0, taky se to počítá…“

Necid: Snadné počty - pořád jsme namočení
Video se připravuje ...

Bohemians padli se Slavií. Je to velká komplikace, vědí
Video se připravuje ...

Tomáš Necid se postaral o jedinou branku utkání
Tomáš Necid se postaral o jedinou branku utkání

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud