Květoslav Šimek
5. května 2014 • 18:56

BOJKOT! Příznivci Olomouce i Baníku fandili pouze před stadionem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Oběma šlo všechno. Fotbalisté Sigmy Olomouc i Baníku Ostrava bojují o udržení v lize, ovšem klíčový duel 27. kola oba kotle bojkotovaly. Fanoušci zůstali pouze před stadionem. Dramatický průběh utkání, ve kterém se hostům podařilo otočit skóre z 0:2 na 3:2, tak neviděli.



MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 5. • 18:00
SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc
2:3
ONLINE
5. května
18:00
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
Góly

Domácí: 14. Varadi, 18. Navrátil

Hosté: 45+2. Kaša, 47. Štěpán, 90+3. de Azevedo

Sestavy

Domácí: Zlámal – Vidlička, Dreksa (C), Svozil, Javůrek – Navrátil (63. Falta), Šindelář, Pospíšil, Schulmeister (80. Rolinc) – Varadi, Depetris (69. Chorý).

Hosté: Pavlenka (17. Šrom) – Vengřinek (22. Sukup), Frydrych, Baránek, Kaša – Štěpán, Greguš, Svěrkoš (C), Lindpere (37. Šichor), de Azevedo – Narh.

Náhradníci

Domácí: Blaha, Falta, Houska, Rolinc, Chorý, Zahradníček, Habusta

Hosté: Šrom, Sukup, Stronati, Šichor, Krmenčík, Holzer, Foltýn

Karty

Domácí: Dreksa, Navrátil

Hosté: Baránek, Sukup, de Azevedo

Rozhodčí

Paták – Moláček, Kotík

Stadion

Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst.

Návštěva

3975 diváků

Olomoučtí ultras protestovali proti zpřísněným bezpečnostním opatřením. Nelíbí se jim, že musí lístky kupovat na jméno. Baníkovcům vadilo, že domácí z bezpečnostních důvodů zcela uzavřeli jednu tribunu.

Hlavní tribuna byla solidně zaplněná, ale nejbouřlivější tábory obou klubů zůstaly před branami Androva stadionu. Olomoučtí navíc před zápasem uspořádali pochod z centra města.

„Skandovali, ale bylo to v klidu,“ informoval jeden z členů antikonfliktního týmu. Před vstupem na tribunu se fandové shromáždili a popíjeli pivo.

Fandit na tribuně se nebude! Fanoušci Olomouce i Baníku bojkotovali kvůli přísným opatřením utkání svých týmů
Video se připravuje ...

Když začal zápas, zburcoval jeden z olomouckých kotelníků ostatní k tomu, aby začali povzbuzovat alespoň „na dálku“. „Baníkovci fandí, pojďme taky!“ zavelel. „Český fotbal pro fanoušky! Pelta ven!“ Pak se pustili do klubových pokřiků.

„Je to jejich rozhodnutí, ale podle mého by fotbalistům daleko víc pomohli na stadionu,“ komentoval dění kapitán olomouckých hokejistů Jakub Bartoň, který chvíli po začátku zápasu kolem skandujících fanoušků procházel. „Je to jejich volba, ale takhle důležitý zápas by si zasloužil plné ochozy,“ dodal Bartoň a s klobásou na tácku pak sám spěchal na své místo.

Před stadionem zůstali i Baníkovci, kteří do Olomouce na zápas dorazili. Svůj tým podpořili už den před zápasem na tréninku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud