Ondřej Škvor
19. září 2012 • 21:00

Český fotbal řídí albánská mafie!? I tohle zřejmě Křetínský zjistil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může to být horší, než se doufalo. Informace o nečistých praktikách, které předal sparťanský boss Daniel Křetínský předsedovi fotbalové asociace Miroslavu Peltovi, podle informací serveru iSport.cz vypovídají mimo jiné o silném vlivu albánské sázkařské mafie na některé české rozhodčí.



Co je obsahem třaskavého balíku dokumentů, vědí s jistotou pouze tři lidé: Křetínský, Pelta a šéf protikorupční policie Tomáš Martinec. Dílčí informace však přece jen pronikají ven. Podle zdroje iSportu, jenž si přeje zůstat v utajení, stojí za kauzou také podvodné sázky.

„Jde o sázení. Český fotbal řídí albánská mafie, která ovlivňuje prostřednictvím rozhodčích zápasy a u zahraničních společností na ně sází velké sumy. Má podchycené některé sudí, kteří jim jdou na ruku,“ tvrdí zdroj.

Právě tyto praktiky prý odhalil Křetínský, respektive lidé, které si prý najal na sledování podezřelých osob v českém fotbale. Tipy, na koho se zaměřit, mu pak měl dodat letenský sekretář Josef Krula – sám někdejší sudí s pověstí korupčníka.

Po sobotním duelu Sparty v Plzni a její porážce vinou nafilmované penalty to v Křetínském bouchlo. A nasbírané materiály předal Peltovi.

Podvodné internetové sázení – a o něj tu kráčí – je totiž podle všeho v českém (i světovém) fotbale velmi rozšířeným jevem. Sudí, mnohdy ve spolupráci s fotbalisty, dostanou noty, jakým způsobem mají zápas vést.

Daniel KřetínskýFoto Jaroslav Legner SPORT
Například ještě čtvrt hodiny před koncem hrají bez branek. V tu chvíli kurs na to, že v duelu padnou více než dva góly, šplhá strmě nahoru. Je to přece nepravděpodobné, že by ještě padly tři branky. Členové gangu přesto sází vysoké sumy na to, že se to stane. Neriskují, protože vědí, že sudí a hráči to ve zbývajícím čase zařídí. A balík je doma.

Další možnosti? První žlutá karta, první faul, první roh... Sází se výhradně v zahraničí.

Právě důkazy o takovém počínání by měla obsahovat Křetínského zpráva. Ovšem pravděpodobně nejenom ty. Podle všeho se podezření týká i klubových činovníků.

„Před nějakým časem jsem říkal, že bych za většinu lidí v profesionálních soutěžích dal ruku do ohně. Myslel jsem to skoro se stoprocentní jistotou. Na základě těchto informací jsem u některých věcí dostal otazník,“ připustil Pelta.

Už má za sebou cinklé jaro, teď ho čeká horký podzim.

Více informací o korupční aféře čtěte ve čtvrtečním deníku Sport

Daniel Křetínský – zjistil, že český fotbal ovládá albánská mafie?Foto Michal Beránek SPORT

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud