Stanislav Hrabě
9. června 2014 • 17:27

FIFA točí film o své historii. Angažuje Depardieho, zaplatí 548 milionů!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gérard Depardieu jako Jules Rimet, Sam Neill se převtělí do Joao Havenlangeho, Tim Roth ztvární Josepha Blattera. Takové hvězdné obsazení bude mít film United Passions (Společné vášně), který připomene historii FIFA. A vyjmenovaní slavní herci přebírají roli tří důležitých nejvyšších mužů světové fotbalové organizace.



Na peníze se nehledí, rozpočet má být grandiózní, reprezentativní. Producent se sehnal lehce, 85 procent  - 20 milionů eur (548 milionů korun) - zajistí FIFA. Aby se do scénáře nedostaly nějaké poťouchlosti, sám osmasedmdesátiletý předseda FIFA Joseph Blatter, jenž v příštím roce naplní čtvrté funkční období v křesle mocné světové organizace (zvolen 1998) a už ohlásil další kandidaturu, bude všechno bedlivě dozorovat.

Informace o chystaném projektu pronikla ven při letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes, kde se Blatter osobně s Depardieuem opět setkal. Ruský herec (jak neúprosně a vytrvale zdůrazňují francouzská média!) má ztvárnit funkcionářskou legendu Julese Rimeta, zakladatele mistrovství světa ve fotbale, po němž turnaj nese nadále jeho jméno.   

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud