14. června 2014 • 19:52

Zvládli to i bez Falcaa! Fotbalisté Kolumbie porazili Řecko 3:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kolumbie porazili na mistrovství světa v úvodním utkání skupiny C v Belo Horizonte Řecko 3:0 a zaznamenali svou nejvyšší výhru v historii šampionátu. Za vítězstvím je nasměrovaly branky Pabla Armera, Teófila Gutiérreze a Jamese Rodrígueze. Výtečně si tak poradili s absencí útočné jedničky Radamela Falcaa, který přišel o šampionát kvůli zranění.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 6. • 18:00
Kolumbie
Kolumbie
3:0
ONLINE
14. června
18:00
Řecko
Řecko
Góly

Domácí: 5. Armero, 58. Gutiérrez, 90+3. Rodríguez

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ospina – Zúñiga, Zapata, Yepes (C), Armero (74. Arias) – C. Sánchez, Aguilar (69. Mejía) – Cuadrado, Rodríguez, Ibarbo – Gutiérrez (76. Martínez).

Hosté: Karnezis – Torosidis, Manolas, Papastathopulos, Holebas – Salpingidis (57. Fetfatzidis), Maniatis, Katsuranis (C), Kone (78. Karagunis) – Samaras, Gekas (64. Mitroglu).

Náhradníci

Domácí: Vargas, Mondragón, Arias, Valdés, Álvarez, Carbonero, Mejía, Martínez, Bacca, Ramos, Quintero

Hosté: Glykos, Kapino, Tzavellas, Moras, Vyntra, Tziolis, Karagunis, Christodulopulos, Fetfatzidis, Tachtsidis, Mitroglu, Samaris

Karty

Domácí: C. Sánchez

Hosté: Papastathopulos, Salpingidis

Rozhodčí

Geiger (USA) ─ Hurd (USA), Fletcher (CAN) ─ Faghani (IRN)

Stadion

Estadio Mineirao ─ Belo Horizonte (BRA)

Kolumbie, které chyběl zraněný kanonýr Radamel Falcao, vstoupila do zápasu ve velkém stylu. Už v páté minutě se díky lehce tečované střele prosadil Armero a postaral se o nejrychlejší kolumbijskou branku v historii mistrovství světa. Předchozím maximem byl gól Francisca Zuluagy z 19. minuty proti Uruguayi v roce 1962.

Pak se dlouho hrálo bez šancí a až po půlhodině hry po přímém kopu Cholevase hlavičkoval mimo Torosidis. V závěru poločasu neuspěl ani Kone, který se dostal k odraženému míči, ale s jeho technickou střelou si poradil kolumbijský brankář Ospina.

Do první šance po přestávce se dostal Rodríguez, ale proti Karnezisovi neuspěl. Druhou branku přidala Kolumbie v 58. minutě po kombinaci Aguilara s Gutiérrezem a Řecko po téměř roce a půl dostalo v soutěžním zápase dva góly.

Vzápětí mohl snížit Gekas, ale z malého vápna zamířil hlavou pouze do břevna. Stejně dopadl pět minut před koncem i Samaras, který po závaru před šestnáctkou mířil těsně vedle pravé tyče.

V nastavení se o historický zápis postaral Rodríguez, který třetí brankou zařídil nejvyšší vítězství Kolumbie na mistrovství světa. Dosud byla pro jihoamerický tým nejlepšími výsledky vítězství 2:0 nad Spojenými arabskými emiráty z roku 1990 a Švýcarskem v roce 1994.

Řecko naopak potvrdilo, že na šampionátech se střelecky trápí, když v šesti z dosavadních sedmi zápasů nedalo gól.

Kolumbie - Řecko 3:0 (1:0)
Branky: 5. Armero, 58. Gutiérrez, 90.+3 Rodríguez. Rozhodčí: Geiger - Hurd (oba USA), Fletcher (Kan.). ŽK: C. Sánchez - Papastathopulos, Salpingidis. Diváci: 57.174.

Kolumbie: Ospina - Medina, Zapata, Yepes, Armero (74. Arias) - Cuadrado, Aguilar (68. Mejía), Rodríguez, C. Sánchez, Ibarbo - Gutiérrez (76. Martínez).

Řecko: Karnezis - Torosidis, Manolas, Papastathopulos, Cholevas - Salpingidis (58. Fetfatzidis), Maniatis, Katsuranis, Kone (78. Karagunis), Samaras - Gekas (64. Mitroglu).

Z V R P Skóre B
1. Kolumbie 3 3 0 0 9:2 9
2. Řecko 3 1 1 1 2:4 4
3. Pobřeží slonoviny 3 1 0 2 4:5 3
4. Japonsko 3 0 1 2 2:6 1

Oslava fotbalistů Kolumbie po rychlé brance Pabla Armera do sítě Řecka.
Oslava fotbalistů Kolumbie po rychlé brance Pabla Armera do sítě Řecka.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud