24. června 2014 • 04:30

Del Bosque zkazil Villovi rozlučku. Nevěděl jsem, že končí, omlouvá se kouč

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejspíše poslední zápas za španělskou reprezentaci odehrál v pondělí proti Austrálii útočník David Villa. A nutno dodat, že se činil. Celkově podal velmi dobrý výkon, který navíc ozdobil krásným gólem patičkou. O to více fanoušky i samotného hráče rozzlobilo, když byl střídán jako první už v 55. minutě. „Nevěděl jsem, že končí. Chápu jeho zklamání,“ litoval svého rozhodnutí po zápase trenér Španělska Vicente Del Bosque.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 6. • 22:00
Kamerun
Kamerun
1:4
ONLINE
23. června
22:00
Brazílie
Brazílie
Góly

Domácí: 26. Matip

Hosté: 17. Neymar, 35. Neymar, 49. Fred, 84. Fernandinho

Sestavy

Domácí: Itandje – Nyom, Matip, N´Koulou (C), Bedimo – Eyong – Moukandjo (58. Salli), Mbia, N'Guémo, Choupo-Moting (81. Makoun) – Aboubakar (72. Webo).

Hosté: César – Dani Alves, Silva (C), Luiz, Marcelo – Paulinho (46. Fernandinho), Gustavo – Hulk (63. Ramires), Oscar, Neymar (71. Willian) – Fred.

Náhradníci

Domácí: Feudjou, N'Djock, Djeugoue, Nounkeu, Chedjou, Makoun, Eto´o, Webo, Olinga, Salli

Hosté: Jefferson, Victor, Dante, Maxwell, Henrique, Maicon, Fernandinho, Ramires, Hernanes, Willian, Bernard, Jo

Karty

Domácí: Eyong, Salli, Mbia

Rozhodčí

Jonas Eriksson – Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (Švédsko).

Stadion

Estádio Nacional de Brasília, Brasília

Nikdo se tak zatím nevyjádřil naplno, přesto se to zdá celkem jasné. Nejlepší střelec v historii španělské reprezentace David Villa odehrál za svoji zem poslední zápas.

„Rád bych hrál za reprezentaci do 55 let, ale musím být realista. Jdu hrát do Ameriky a bylo by těžké, abych v národním týmu pokračoval. Záležet ovšem bude i na trenérovi,“ nechal si střelec zadní vrátka přece jen otevřená.

Villovi příznivci se přesto na trenéra Španělska hodně hněvali. „Proč Del Bosque střídal zrovna Villu? Vždyť hrál poslední zápas!“ nechápou nejen fanoušci, ale i mnoho expertů. Poukazují na to, že útočník odehrál skvělý zápas, do svého střídání navíc výrazně zastiňoval kolegu z útoku Torrese, jenž na hřišti zůstal.

Chápu Villovo zklamání, říká trenér

Zkušený Del Bosque se ale brání nařčení, že kanonýrovi zkazil rozlučku. „Nevěděl jsem, že Villa končí. Potřebovali jsme rozproudit zálohu, proto místo něj přišel Mata. Nic jiného v tom nebylo,“ tvrdil po zápase. „Chápu jeho zklamání,“ dodával.

Útočník ale na trenéra ani svou zemi určitě nezahořkl. Po utkání dal na svůj Instagram fotku, jak líbá španělský národní znak. „Děkuji všem za obrovskou lásku, kterou jste mi ukázali. Vždy jsem byl na hraní za Španělsko velmi hrdý,“ napsal Villa svým fanouškům.

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Útočník Španělska David Villa svůj poslední zápas za repre oplakal
Útočník Španělska David Villa svůj poslední zápas za repre oplakal

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud