8. června 2013 • 15:19

Pro Berbra nehlasoval. Jeho zvolení je ale v pořádku, řekl Svoboda

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Považuje se za člověka, který nepatří mezi "Berbrovce". Sparťanský funkcionář Dušan Svoboda ve volbě o třetího místopředsedu porazil na valné hromadě Fotbalové asociace Jaromíra Šeterleho, kterého podporoval právě Roman Berbr. Pak ale Svoboda vystoupil před novináře a k Berbrovi se vyjadřoval neutrálně.



Jedna z prvních otázek novinářů zněla, zda Dušana Svobodu mrzí zvolení Romana Berbra. Jeho odpověď? "To ne, Romana Berbra respektuji," vypustil druhý nejvýše postavený muž ve Spartě.

"O Berbrovi se toho napsalo hodně špatného. A jak víte, já jsem pro něj ruku nezvedl. Ale na druhou stranu se jedná o zkušeného funkcionáře, praktika. A kdyby některé věci začal řešit trochu jinak, tak má fotbalu co dát."

Berbra považuje Svoboda za člověka, který fotbalu rozumí. "To bezesporu, v této sféře se pohybuje od malička. Ale některé věci nejsou úplně v pořádku. On to ví taky. Teď je v situaci, kdy svoje postoje přehodnotí," podotkl Svoboda.

Jaké věci měl na mysli, to už Svoboda nezmínil. A této odpovědi se už zcela vyhnul. "Já nechci hodnotit Romana Berbra. Gratuluji mu. Je dobře, že byl zvolený. Fakt je, že největší vliv v české komoře má. To je asi všechno, co můžu říct," dodal s tím, že ve fotbale je potřeba změnit systém, ne konkrétní osoby.

Miroslav Jansta přednesl na valné hromadě FAČR projev, kterým vzbudil velkou pozornost
Miroslav Jansta přednesl na valné hromadě FAČR projev, kterým vzbudil velkou pozornost

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud