2. října 2013 • 18:47

Nelegální sázky podruhé! O další aféře víme půl roku, tvrdí Berbr

Autor: kap, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal ještě nevyřešil jeden skandál s nekalými sázkami a za dveřmi je už další. Podle místopředsedy FAČR Romana Berbra však přímo nesouvisí s tím prvním. „Nesouvisí to spolu. Tahle kauza se netýká nejvyšší soutěže a není tak vážná,“ řekl Berbr Sportu.



O paralelním vyšetřování další kauzy informoval Berbr ve vysílání Českého rozhlasu Plus jen dva dny předtím, než se FAČR ve čtvrtek dozví jména dvanácti obviněných, kteří se zapletli do první aféry. Tedy té, která byla ve prospěch sázkařského gangu v Asii řízena ze Slovenska.

Zatímco v prvním případě se Berbr a spol. dozvěděli o úplatcích jako první od hráče, který to následně nahlásil policii, tentokrát na Strahově nic netušili. „Začalo to tak, že dotyčný šel za policií sám a nás informoval následně. Došlo k tomu asi dva měsíce po první kauze,“ dodává Berbr.

Zapletených hráčů do této kauzy má být méně, stejně tak se má týkat i menšího počtu zápasů. A údajně ani nejde o skandál se stejným pozadím na Slovensku. To by znamenalo, že šlo o „lokální“ akci řízenou přímo v Česku někým, kdo nelegální sázky „netočí“ přes sázkové kanceláře v Asii.

„Jestli to dopadne jako ta první kauza, na to neumím odpovědět. A jestli dopadne líp nebo hůř, na to taky neumím odpovědět. Ale víme o ní taky přes půl roku,“ krčí rameny Berbr.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud