3. září 2011 • 20:59

Kapitán Rosický: Jsme soudržní, prokázali jsme velkou sílu a morálku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baráž je blízko, ve Skotsku český fotbalový tým udělal důležitý postupový krok a prokázal silnou vůli. Přesto kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický našel po remíze 2:2 na výkonu mužstva kaňky, které celkový dojem znehodnocují. Především se mu nelíbí, jak tým lehce inkasuje.



Nerozhodný výsledek byl podle Rosického přinejmenším zasloužený. "Prohrát by bylo trestuhodné, ale neměli jsme k tomu po našich dvou hrubkách daleko. Je neuvěřitelné, jakým způsobem dokážeme ten náš výkon prohospodařit. Ovládneme hřiště, máme navrch a pak se třeseme, abychom alespoň vyrovnali," kroutil hlavou Rosický poté, co kulhavým krokem dorazil mezi novináře.

O svém zdravotním stavu nechtěl příliš mluvit, ale bylo znát, že se dobře necítí. "Teď jsem ještě příliš rozhicovaný ze zápasu, nedokážu ani posoudit, jak jsem dostal naloženo. Poznáme to až zítra. Ale pár pořádných ran jsem tam dostal," uvedl záložník, který odehrál 82. zápas v reprezentačním dresu.

Dnešní výsledek prý hodně pomohl českému fotbalu, aby dál mohl žít v naději na postup na evropský šampionát, ale vyhráno ještě není. "Udělali jsme důležitý krok, Skotové zůstali na stejném bodovém rozdílu. Ale musíme se ještě hodně snažit a čekat, co se odehraje v dalších zápasech," připomněl reprezentační špílmachr, že ještě nějaký bod ve zbývajících dvou zápasech mužstvo potřebuje získat.

Navíc Skotové se herně zvedají a dnes i podle českého kapitána odehráli jeden z nejlepších zápasů poslední doby. "Proto by nebylo dobře Skotsko podceňovat, hrají za ně výborní hráči a neměli jsme to tu jednoduché. Přes veškerý tlak jsme to ale zvládli především takticky, míč byl častěji na našich kopačkách," naznačil, jaký byl plán trenéra Michala Bílka.

Ani během přestávky prý nebyla v kabině poraženecká nálada. "Na klucích byla vidět odhodlanost, chtěli jsme zápas zlomit a třeba i otočit. Cítili jsme se dobře a soupeře dokázali dostat do úzkých. Ta víra a morálka, kterou jsme prokázali, svědčí o naší velké soudržnosti," liboval si Rosický, že k fotbalovým schopnostech reprezentanti přidali i bojovnost a srdce.

Bílek, Komňacký a Šmicer příliš radosti neměli
Bílek, Komňacký a Šmicer příliš radosti neměli

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud