1. září 2010 • 15:30

Po podzimu musíme mít devět bodů, říká Plašil

Autor: čtk, ab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po podzimu mít v tabulce devět bodů, tak si představuje start do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy český fotbalový záložník Jaroslav Plašil, jenž se připravuje s národním týmem na první utkání proti Litvě.



Úterního zápasu na vyprodaném olomouckém stadionu se prý fotbalisté už nemohou dočkat, ale největší chybou by podle něj bylo kohokoliv ze skupiny podceňovat.

Plašil se domnívá, že nasbírat na počátku kvalifikace co nejvíce bodů je důležité pro pozdější úspěch bez ohledu na soupeře. "V minulé kvalifikaci jsme na počátku body ztráceli a pak jsme všechno už jen marně doháněli. Fotbal je dnes maximálně vyrovnaný a pokud nechceme na šampionátu chybět, nesmíme si dovolit nikoho podcenit," řekl jeden z nejzkušenějších hráčů českého výběru na dnešním setkání s novináři.

Plašil v reprezentačním dresuFoto ČTK
Národní tým navíc na rozdíl od minulosti začíná novou etapu v takřka kompletním složení. "To je nevídaný jev. Až na Siviho (Tomáš Sivok) tady je snad každý, s kým trenér počítal," pozastavil se Plašil nad téměř vyprázdněnou marodkou národního celku.

Navíc mužstvu a jeho přípravě přeje los - v prvním kvalifikačním termínu hrají pouze jeden zápas, navíc až v úterý, a tak mohou za přítomnosti všech největších opor v klidu doléčit drobné zdravotní neduhy z klubových zápasů. "A také natrénovat některé věci, na které obvykle není čas, třeba na standardky," doplnil záložník.

On sám byl rád, že může na sraz reprezentace vyrazit, protože jeho Bordeaux start do francouzské ligy příliš nevyšel, a tak si rád odpočine od všedních povinností. "Není to nic dramatického, ale koho by nezaskočily dvě porážky na úvod sezony..." podotkl Plašil.

"Naštěstí proti Paříži i Marseille jsme už hráli mnohem lépe a naše hra má stoupající trend. Také proto, že se už sehráváme. Někteří hráči přišli na poslední chvíli před ligou," upozornil Plašil, že jeho klub prošel v letní přestávce velkými změnami včetně postu trenéra.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud