25. května 2016 • 16:30

Představení Itálie na EURO, skupina E: Mistři světa a drsní chlápci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Projděte si sestavu Itálie, která bude hrát EURO 2016 ve Francii ve skupině E, kde narazí na Belgii, Švédsko a Irsko. Profil týmu připravil v rámci spolupráce s iSport.cz italský expert David Schiavone z deníku La Gazzetta dello Sport.



BRANKÁŘI


Gianluigi Buffon

Pozice: Brankář
Zápasy: 156
Góly: 0
Klub: Juventus
Narozen: 18. 1. 1978

Ani ve 38 letech nepolevuje, právě naopak. Gianluigi Buffon prožil jednu z nejlepších sezon v kariéře, když sérií 974 minut bez obdrženého gólu vytvořil rekord Serie A. Gólman Juventusu je rovněž hráčem s nejvíce starty za národní tým (159). EURO ve Francii bude nejspíš posledním velkým šampionátem hrající legendy.

Salvatore Sirigu

Pozice: Brankář
Zápasy: 15
Góly: 0
Klub: PSG
Narozen: 12. 1. 1987

V Palermu dostal přezdívku „Walterino“, protože má podobný styl jako legendární Walter Zenda. Hodně mu pomohl přestup do PSG, kde brankář Salvatore Sirigu fotbalově vyrostl. Jenže v této sezoně mu sebral místo jedničky Němec Kevin Trapp, a proto to ani v reprezentaci nemá jednoduché.

Frederico Marchetti

Pozice: Brankář
Zápasy: 11
Góly: 0
Klub: Lazio Řím
Narozen: 7. 2. 1983

OBRÁNCI


Matteo Darmian

Pozice: Obránce
Zápasy: 21
Góly: 1
Klub: Manchester United
Narozen: 2. 12. 1989

Zranění ho připravilo o MS 2014 v Brazílii, ale obránce Matteo Darmian se nechce ohlížet zpátky. Od nešťastné chvíle si připsal už 21 zápasů za italskou reprezentaci. Svou kariéru začínal jako střední obránce, ale nyní ho trenéři více využívají jako krajního beka. Dokáže zahrát na obou stranách. Jedna věc ho v dnešním fotbale od většiny odlišuje – nesnáší tetování.

Leonardo Bonucci

Pozice: Obránce
Zápasy: 55
Góly: 3
Klub: Juventus
Narozen: 1. 5. 1987

Stoper Juventusu není tvrďák pouze na hřišti. V roce 2012 se mu pokusil zloděj ukrást hodinky a Leonardo Bonucci ho pěstí srazil na zem. To ho výborně charakterizuje. Italský obránce neuhne ze žádného souboje, pro svůj tým se dokáže obětovat. „Je to jeden z mých nejoblíbenějších hráčů vůbec,“ řekl o něm trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola po zápase s Juventusem na jaře.

Andrea Barzagli

Pozice: Obránce
Zápasy: 54
Góly: 0
Klub: Juventus
Narozen: 8. 5. 1981

Přestože debutoval v italské reprezentaci o šest let dříve než kolega Bonucci, má nyní o jeden start méně. Andrea Barzagli je velmi zkušený hráč, který je platný i přesto, že rychlost není jeho doménou. Stejně jako další italští obránci mu nedělají problém osobní souboje, prohrává je málokdy.

Nové dresy pro EURO ve Francii - ItálieFoto Twitter.com

Giorgio Chiellini

Pozice: Obránce
Zápasy: 82
Góly: 6
Klub: Juventus
Narozen: 14. 8. 1984

Třetí obránce z mistrovského Juventusu v italském národním týmu. Přestože je Giorgio Chiellini vyhlášený tvrďák a mnoho soupeřů mu nemůže přijít na jméno, v 82 zápasech za Itálii nebyl nikdy vyloučen. V mládí miloval basketbal, v pokročilejším věku se zase vrhl na studium ekonomiky a byznysu. Zapomenout nelze na jeho potyčku s Luisem Suárezem z MS v Brazílii, kde ho útočník Uruguaye kousl.

Angelo Obinze Ogbonna

Pozice: Obránce
Zápasy: 10
Góly: 0
Klub: West Ham
Narozen: 23. 5. 1988

Mattia De Sciglio

Pozice: Obránce
Zápasy: 22
Góly: 0
Klub: AC Milán
Narozen: 20. 10. 1992

ZÁLOŽNÍCI


Alessandro Florenzi

Pozice: Záložník
Zápasy: 15
Góly: 2
Klub: AS Řím
Narozen: 11. 3. 1991

Největší devíza Alessandra Florenziho? Jednoznačně univerzálnost, dokáže zahrát hned na několika postech v záloze. Italský středopolař miloval fotbal od malička, hrál by ho nejradši neustále. Tato vášeň ho neopustila.

Daniele De Rossi

Pozice: Záložník
Zápasy: 101
Góly: 17
Klub: AS Řím
Narozen: 24. 7. 1983

Daniele De Rossi je nejlépe střílejícím záložníkem v historii italské reprezentace, ve 101 zápasech dal 17 branek. Drsný fotbalista, který patřil mezi italské mistry světa z roku 2006, je rovněž nejlépe placeným hráčem v Serii A. Celou svou kariéru spojil s AS Řím, kde ho fanoušci milují.

Marco Parolo

Pozice: Záložník
Zápasy: 18
Góly: 0
Klub: Lazio
Narozen: 25. 1. 1985

V italské reprezentaci původně neměl hrát velkou úlohu, ale díky zraněním Claudia Marchisia a Marca Verrattiho se dostal do popředí. Záložník Lazia Marco Parolo vyniká výbornou střelou, napřáhnout se nebojí klidně z větší vzdálenosti. Ostatně jeho vzorem je Steven Gerrard.

Thiago Motta

Pozice: Záložník
Zápasy: 25
Góly: 1
Klub: PSG
Narozen: 28. 8. 1982

Záložník PSG má stejně jako další šanci zacelit díru po zraněných Marchisiovi a Verrattim, ale v posledním přípravném zápase na půdě Německa vyhořel. Thiago Motta se narodil v Brazílii, ale za Itálii může hrát díky svým předkům. Přestože nepatří mezi hvězdná jména, vyhrál titul v Itálii, Španělsku i Francii.

Emanuele Giaccherini

Pozice: Záložník
Zápasy: 23
Góly: 3
Klub: Bologna
Narozen: 5. 5. 1985

Oblíbenec reprezentačního trenéra Antonia Conteho. Jeho nominace nicméně vzbudila mírnou nevoli fanoušků, kteří hned na účet záložníka Bologby vymýšleli vtípky. Emanuele Giaccherini je technickým typem hráče, kterému příliš nesedí důrazná hra. I proto zklamal v Premier League v dresu Sunderlandu.

Antonio ConteFoto Profimedia.cz

Federico Bernardeschi

Pozice: Záložník
Zápasy: 2
Góly: 0
Klub: Fiorentina
Narozen: 16. 2. 1994

Trenér Itálie Antonio Conte je velkým fanouškem mladého talentovaného křídelníka, který nastupuje za Fiorentinu. Federico Bernatdeschi zažil premiéru v národním týmu se vším všudy, prvními dvěma zápasy pro něj byly duely se Španělskem a Německem. Jeho vzorem je Francesco Totti.

Antonio Candreva

Pozice: Záložník
Zápasy: 36
Góly: 3
Klub: Lazio
Narozen: 28. 2. 1987

Roste s každým zápasem. Antonio Candreva se stal důležitou součástí italské reprezentace, v kvalifikaci o EURO 2016 skóroval v obou nejdůležitějších zápasech proti Chorvatům. Milují ho i nároční fanoušci Lazia, kde válí už nějakou dobu.

Stefano Sturaro

Pozice: Záložník
Zápasy: 3
Góly: 1
Klub: Juventus
Narozen: 9. 3. 1993

ÚTOČNÍCI


Eder

Pozice: Útočník
Zápasy: 9
Góly: 2
Klub: Inter Milán
Narozen: 15. 11. 1986

Útočník narozený v Brazílii dostal první pozvánku až loni na jaře od Antonia Conteho. Předchozí trenér totiž Edera ignoroval. Že to s ním nebude lehké, potvrzuje i trenér Interu Milán Roberto Mancini. Sám forvard ale žádný problém nevidí.

Lorenzo Insigne

Pozice: Útočník
Zápasy: 8
Góly: 2
Klub: Neapol
Narozen: 4. 6. 1991

Dva roky se mu pozvánky vyhýbaly, ale jeho skvělé výkony v dresu Neapole už nešlo ignorovat. Proto se Lorenzo Insigne vrátil v březnu do národního týmu a na EURO by neměl chybět. Soupeře straší především obrovskou rychlostí, skvělou technikou a střelou ala Thierry Henry.

Graziano Pellé

Pozice: Útočník
Zápasy: 11
Góly: 4
Klub: Southampton
Narozen: 15. 7. 1985

Jeden z mála členů italské reprezentaci, který nehraje italskou ligu. Útočník Southamptonu Graziano Pellé se stal nejlepší střelcem svého týmu v kvalifikaci o EURO 2016, trefil se třikrát.

Ciro Immobile

Pozice: Útočník
Zápasy: 12
Góly: 1
Klub: FC Turín
Narozen: 20. 2. 1990

V sezoně 2013/2014 se stal nejlepším střelcem italské ligy, poté to s ním šlo ale z kopce. Neprosadil se v Dortmundu ani v Seville, nepomohlo mu ani poměrně vážné zranění. Pokud chce jet na EURO, musí ještě trenéra Conteho přesvědčit.

Simone Zaza

Pozice: Útočník
Zápasy: 9
Góly: 1
Klub: Juventus
Narozen: 25. 6. 1991

V devíti zápasech za Itálii si připsal pouze jeden gól, v Juventusu navíc plnil pouze roli náhradníka. Ta ho pravděpodobně čeká i na EURO ve Francii. Ovšem to je něco, co silnému a důraznému útočníkovi vlastně vyhovuje. Hru dokáže oživit a zápas rozhodnout v závěru.

Stephan El Shaarawy

Pozice: Útočník
Zápasy: 18
Góly: 3
Klub: AS Řím
Narozen: 27. 10. 1992

Je zpátky. Už se zdálo, že kariéra Stephana El Shaarawyho uvadá, ovšem přestup do AS Řím mu strašně pomohl. Rychlý křídelník začal opět střílet góly, a proto se vrátil do národního týmu. Skóroval i při poslední porážce 1:4 v Německu, kde jako jeden z mála nezklamal.

Představení dalších týmů skupiny E

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Itálie 3 2 0 1 3:1 6
2. Belgie 3 2 0 1 4:2 6
3. Irsko 3 1 1 1 2:4 4
4. Švédsko 3 0 1 2 1:3 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud