1. února 2016 • 11:44

Pelta věří Rosickému: Nemusí hrát měsíce, ale stejně je pak nejlepší

Autor: šq, riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zranění pronásledují fotbalistu Tomáše Rosického jako zlý sen. Záložník Arsenalu se z téhle bídy nemůže vyhrabat, naposledy se zranil při svém sobotním prvním startu za áčko Arsenalu v této sezoně. Jenže české reprezentaci by se „Rosa“ náramně hodil na letošním EURO. Pětatřicetiletý hráč má plnou důvěru Miroslava Pelty, šéfa FAČR. „Tomáš má dar, že i když několik měsíců nehraje, pak přijde a je nejlepší na hřišti,“ prohlašuje funkcionář.



Leckdo by na to možná neměl nervy. Dlouhé měsíce se léčit ze zranění, pak naskočit do sestavy, třeba jen na pár desítek minut, a zase šup na marodku. Právě v tomhle rytmu se pere s fotbalovým životem český záložník Arsenalu Tomáš Rosický . Rve se s osudem, kdy ho ničí zdravotní trable. A místo aby zářil na hřišti a ukazoval tam své přednosti, chodí po doktorech, nebo rehabilituje.

Naposledy byla jeho pauza delší než osm měsíců, do sestavy Arsenalu se dostal po 232 dnech, jenže už zase marodí. Jásot fanoušků, kteří se těšili, že je Rosický konečně fit, se proměnilo v povzdechnutí, že je záložník zase ze hry. Co tohle všechno ale znamená směrem k české reprezentaci, která bude hrát na letošním EURO? Může trenér Pavel Vrba s Rosickým počítat?  A má ho vůbec na šampionát brát? Na tenhle verdikt je prý ještě čas.

Dny Tomáš Rosického v Arsenalu se chýlí ke konci. Český záložník už je zase na marodce.
Dny Tomáš Rosického v Arsenalu se chýlí ke konci. Český záložník už je zase na marodce.

„Počkejme tři měsíce, které budou kardinální. Je jednoznačné, že potřebuje měsíc dva v plném zatížení, tréninkovém i zápasovém,“ soudí třeba Verner Lička, prezident Unie českých fotbalových trenérů. „To nové zranění pochopitelně ukrojilo dalších šest týdnů přípravy a na další omyly nebude čas. Ale uvidíme,“ dodává.

Je všeobecně známou věcí, že obrovské plus pro Rosického je jeho genialita. „Běžný hráč by se na takové úrovni nedokázal vracet. On ano,“ přidává Lička. Podle odhadů lékařů by se Rosický mohl v ideálním případě vrátit na hřiště po šesti týdnech, tedy v půlce března a čekaly by na něj dva měsíce klubového fotbalu v Arsenalu.

Šéf českého fotbalu Miroslav Pelta pak vyjádřil přesvědčení, že i tenhle čas by zkušenému záložníkovi stačil, aby byl v TOP formě. „Tomáš má ten dar, že několik měsíců nehraje, pak přijde a je nejlepší na hřišti,“ věří Rosickému Pelta.

Wenger o Rosickém: Moudřejší budeme po vyšetření
Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger na tiskové konferenci potvrdil, že Tomáš Rosický je znovu zraněný. Hned v prvním utkání po osmiměsíční pauze zaviněné problémy s kolenem si poranil stehenní sval. Detailnější informace bude mít Arsenal až po dnešním vyšetření, podle britských médií však má Rosický chybět až šest týdnů. "Rosický se zranil. Má problém se stehnem. Zatím nevíme, jak je to vážné, čekají ho ještě vyšetření," citoval Wengerovo prohlášení z tiskové konference klubový Twitter.

 

SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

 

STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

 

HISTORIE ME VE FOTBALE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud