31. ledna 2016 • 15:05

Tomáši, ukonči kariéru! Fanouškům Arsenalu dochází trpělivost

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věčný marod. Nijak jinak nyní na Ostrovech Tomáši Rosickému neřeknou. Ačkoliv tuto nálepku nemá český záložník dobrovolně, pasuje na něho jako ulitá. Po zranění, kdy chyběl skoro tři čtvrtě roku, se opět zranil a bude přibližně šest týdnu mimo. Někteří fanoušci Arsenalu volají po tom, aby 35letý záložník ukončil kariéru.



Ta zpráva v neděli dopoledne naprosto šokovala všechny příznivce Arsenalu. Poté, co Tomáš Rosický odehrál v sobotu dvacet minut v utkání FA Cupu proti Burnley (2:1) a zářil nadšením, vyplula na povrch informace, že se opět zranil.

Na sociálních sítích panovaly rozdílné názory. Někteří fanoušci londýnského klubu přáli brzké uzdravení a stále věří v jeho schopnosti. Našli se však tací, kteří nad ním již zlomili hůl a přejí si, aby raději ukončil kariéru.

„Rosického mám strašně rád, ale on už je vyřízený. Po téhle sezoně by měl raději skončit,“ napsal jeden z příznivců Arsenalu. „Neuvěřitelné neštěstí. Myslím si, že by měl co nejdříve skončit, pro jeho dobro  a budoucnost týmu,“ přidal se další. A podobných příspěvků se na twitteru objevovalo více.

Faktem je, že celkový počet odehraných ligových zápasů, ve kterých byl na hřišti více než polovinu utkání, záložníka Santi Cazorly (114) je o sedm více, než českého fotbalisty (107), který je v klubu o šest let déle, fanouškům Arsenalu moc optimistické nálady nepřidává. Spíš naopak.

Rosickému nenahrává ani blížící se konec stávajícího kontraktu, který mu v klubu běží. Smlouvu má do 30. června 2016. Pak se stane volným hráčem a nabízet se bude hned několik možných scénářů. Návrat do ČR, přijmout nabídku ze zámořské MLS, Blízkého východu či definitivní konec kariéry. Setrvání v Arsenalu je však více než nepravděpodobné.

Tomáš Rosický se po dlouhé době dočkal zápasu za "áčko" Arsenalu
Tomáš Rosický se po dlouhé době dočkal zápasu za "áčko" Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud