29. května 2016 • 19:45

Kadlece od návratu zrazovali, ale on se těší. A věří v Rosického na Spartě

Autor: kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O reprezentačního obránce byl v Evropě stále velký zájem. Michal Kadlec měl nabídky z Německa i Francie, ale nebyly to kluby, které by reálně mohly pomýšlet na boj o nejvyšší příčky. Ty ho naopak lákají v případě návratu do Sparty. Stejně jako evropské poháry. A doufá, že na Letnou brzy přijde i Tomáš Rosický, byť jej nehodlá nějak „lámat“.



Na reprezentační sraz dorazil jako předposlední kvůli finále Tureckého poháru. Do toho levonohý obránce nezasáhl mimo jiné proto, že už v klubu oznámil svůj záměr přestoupit po sezoně do Sparty. „Vracím se na Letnou proto, že je to tým, který každý rok hraje o titul a je v pohárech. Pořád tam je výzva něčeho dosáhnout. Když jsem ve Fenerbahce řekl, že jdu tam, všichni věděli, o koho jde. Sparta má pořád jméno,“ přiblížil, proč se rozhodl pro pražský klub z Letné.

Pro Spartu hrál i fakt, že dlouholetý reprezentant se těšil na návrat do rodné země. „Chtěl jsem vyloženě domů, být blízko přátel a rodiny a začít něco budovat. Proto jsem jiné nabídky s poděkováním odmítl,“ vysvětlil.

Kadlec: Sparta pro mě byla jasná volba
Video se připravuje ...

Obránce, který pět let válel v bundeslize v dresu Bayeru Leverkusen a tři odehrál v Turecku, se na návrat do tuzemské ligy po osmi letech těší a nenechal si ho nikým rozmluvit. „Našli se tací, co se o to pokoušeli, možná jich bylo víc než naopak (smích). Já se toho nebojím. Jsem zdravý, nepatřím úplně do starého železa, mám co nabídnout,“ věří si.

Sparta by ráda získala i jeho dlouholetého reprezentačního parťáka a kapitána Tomáše Rosického. Na návrat legendy se těší nejeden fanoušek a i samotný Kadlec by jeho příchod přivítal. "Určitě bychom ho v týmu uvítali. Doufejme, že to tak dopadne. Rozhodnutí ale necháme na něm,“ zakončil s úsměvem. 

ROZHOVOR S MICHALEM KADLECEM ČTĚTE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.
Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

V pondělním Sportu najdete rozhovor s Petrem Čechem a (nejen) další zajímavosti k českému týmu připravujícímu se na EUROFoto Archiv Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Fotbalisté sledovali Ligu mistrů. "Atlétika mi bylo líto," říká Lafata
Video se připravuje ...

Čech: Rekord? Možná se na něj podívám, až skončím s fotbalem
Video se připravuje ...

Mazáci dopředu, rozestavení 9-10-9. Focení fotbalistů je celá věda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud