8. června 2016 • 10:38

Zazdil minulé EURO, teď bude rozhodčí Kassai řídit úvodní zápas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Úvodní zápas fotbalového mistrovství Evropy mezi Francií a Rumunskem bude řídit maďarský rozhodčí Viktor Kassai, pro kterého minulé Euro skončilo předčasně kvůli chybně neuznanému gólu. Zahajovací utkání se bude hrát v pátek na stadionu Stade de France v Paříži.



Před čtyřmi roky Kassai neuznal gól domácí Ukrajině, která tak podlehla v posledním zápase základní skupiny Anglii 0:1 a nepostoupila do vyřazovací části. V 63. minutě přitom mělo být vyrovnáno, neboť po střele Marka Děviče tečované gólmanem Joem Hartem vykopával John Terry míč až za brankovou čárou.

Renomovaný sudí Kassai a jeho kolegové už se na šampionátu neobjevili a jejich chyba se stala dalším impulzem pro zavedení brankové technologie, která bude mít nyní ve Francii premiéru na mistrovství Evropy.

Čtyřicetiletý Kassai je mezinárodním sudím už 13 let a pískal například finále Ligy mistrů v roce 2011 mezi Barcelonou a Manchesterem United.

VÍCE O EURO 2016 ČTĚTE ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud