10. června 2016 • 21:29

FOTO: Osm stíhaček i Eiffelovka na hřišti. EURO ve Francii vypuklo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové mistrovství Evropy ve Francii 2016 bylo zahájeno. Patnáctý šampionát v historii odstartoval přelet osmi stíhaček nad stadionem Stade de France v St. Denis u Paříže. Letouny v čase 20:55 vytvořily na nebi francouzskou trikoloru. O pět minut později začalo úvodní utkání mezi Francií a Rumunskem.



Turnaj začal patnáctiminutovým slavnostním ceremoniálem, při němž se trávník na stadionu na chvíli změnil v okrasnou zámeckou zahradu s kolotočem uprostřed. Hlavním motivem byl francouzský tanec kankán. Přímo na ploše ho předvedlo 200 tanečnic oblečených v pestrobarevných kostýmech. Zazněl i šanson.

Zahájení fotbalového mistrovství Evropy ve Francii
Zahájení fotbalového mistrovství Evropy ve Francii

Vrcholem pak bylo vystoupení francouzské hudební hvězdy Davida Guetty, který nejprve zahrál mix svých hitů a šampionát odstartoval hymnou turnaje This One's For You. Tu s ním zazpívala švédská zpěvačka Zara Larssonová. Na vystoupení se podílelo 600 účinkujících.

Na závěr fanoušci v hledišti vytvořili vlajky všech 24 účastníků a objevila se i podobizna Eiffelovy věže.

Zápas provázejí maximální bezpečnostní opatření. Právě u Stade de France se v listopadu odehrál jeden z útoků islámských radikálů na Paříž, při kterých zemřelo 130 lidí. Fanoušci byli vpouštěni na stadion čtyřmi vchody a čekaly je celkem čtyři kontroly.

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud