11. června 2016 • 23:45

Anglie po ztrátě volá: Kde byl Vardy! Kdy jindy má hrát? psal Carragher

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

A zase ne. Fotbalová Anglie ještě nikdy nepoznala, jaké to je vyhrát svůj první zápas na EURO. Proti Rusku (1:1) k tomu měla hodně blízko, jenže o výhru přišla v nastavení. Fanoušci i experti se shodovali v tom, že zásadní chybou anglického trenéra Roye Hodgsona bylo to, že nechal celý zápas jen na lavičce Jamieho Vardyho. Průběh hry si totiž o nástup útočníka Leicesteru přímo říkal.



Anglie nastoupila proti Rusku v očekávané sestavě. Na hrotu byl Harry Kane, pod ním operovali Wayne Rooney a Dele Alli. Ze stran kanonýra Tottenhamu podporovali Raheem Sterling a Adam Lallana. Jen na lavičce zůstal Jamie Vardy .

Fotbalisté Albionu hráli v prvním poločase dobře, jenže neproměnili šance. Ten druhý ovšem začali hodně špatně, útok prakticky neexistoval. Ali ani Lallana nebyli vůbec vidět, Kane se evidentně trápil. O hru se staral hlavně Rooney.

Nejednoho fanouška napadlo, že přišel čas útočníka Leicesteru. Jenže trenér Roy Hodgson nestřídal, Vardy tak utkání sledoval jen za postranní čárou. Tak jako tak, Anglii to nakonec vyšlo a dostala se do vedení.

Jenže v tu chvíli přestala hrát aktivně. Ze hry šel Rooney, na hřiště se podívali postupně Jack Wilshere a James Milner. Přestože Anglie začala hrát hlavně na brejky, rychlík Vardy šanci nedostal. Na hrotu zůstal pomalejší Kane.

V nastavení přišel za pasivní hru trest. Ruský stoper Vasili Berezutski vyrovnal a Anglie tak brala jen bod. Právě skutečnost, že se za vůbec nedostalo na Vardyho, se stala hlavním tématem.

„Tenhle zápas volal po Vardym, měl přijít po prvním gólu,“ napsal na Twitter bývalý anglický reprezentant Joey Barton. S ním se shodovala naprostá většina fanoušků a také další bývalý hráč anglického národního týmu Jamie Carragher.

„Anglie si tohle nezasloužila, hrála dobře. Jedna poznámka: Pokud nechcete Vardyho nasadit v takovém zápase, tak kdy jindy?“ ptal se bývalý fotbalista Liverpoolu a dnes televizní expert.

Podobných komentářů se objevilo ještě mnoho. Roy Hodgson prostě neprožil ideální start EURO, které chce se svým týmem vyhrát. Nejenže Anglie ztratila hned v prvním utkání, ale její kouč se ihned dostal pod velký tlak.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud