16. června 2016 • 23:19

Bale na EURO řádí jako Zidane. Ten přímák jsem měl mít, řekl Hart

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se postaví k přímému kopu, dejte si pořádný pozor! Velšan Gareth Bale na EURO potvrdil parádní formu a má na svém kontě už dva góly. Oba dal právě z přímáku. To se před ním podařilo jen třem legendám. Baleovi nicméně naposledy pomohla chyba anglického brankáře Joea Harta. Ten měl po otočení utkání velkou radost, ale své zaváhání si uvědomoval.



První gól z přímého kopu zaznamenal Gareth Bale proti Slovensku, když mu nechtěně pomohl brankář Matúš Kozáčik . Podruhé se ze standardní situace trefil ve čtvrtek proti Anglii, čisté svědomí tentokrát neměl Joe Hart .

Anglii ale na rozdíl od Slovenska Baleův zásah nemusel nakonec mrzet. Ve druhém poločase totiž utkání otočila a Wales porazila 2:1. „Bez pochyby jsem ten gól měl chytit, ale když přijde tohle, tak budiž. Skvělý pocit,“ napsal Hart a přiložil fotku, na které hráči Albionu slaví vítězný gól Daniela Sturridge.

VIDEO | Gareth Bale se trefil z přímého kopu i proti Anglii

Naopak Bale musel být po utkání smutný. Před zápasem totiž svého soupeře několikrát popíchl, ovšem nakonec byl na straně poražených. Přesto ho alespoň jedna věc musela těšit.

Velšský útočník se totiž stal teprve čtvrtým hráčem, kterému se podařilo na jednom EURO skórovat hned dvakrát z přímého kopu. Před ním to dokázali Michel Platini (1984), Thomas Häßler (1992) a Zinedine Zidane (2000 a 2004).

Bale má navíc šanci toto konto rozšířit. Pokusí se o to v pondělí, kdy se jeho Wales utká v boji o postup do osmifinále EURO s Ruskem.

Kompletní servis k EURO sledujte ZDE>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud