18. června 2016 • 19:54

Island - Maďarsko 1:1. Nováček na EURO přišel v závěru o těsný náskok

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Maďarska na mistrovství Evropy remizovali 1:1 s Islandem, když vyrovnali dvě minuty před koncem po vlastním gólu Birkira Saevarssona. Se čtyřmi body a skóre 3:1 tak mají účast v osmifinále na dosah. Island i podruhé remizoval 1:1 a k jistotě postupu potřebuje v posledním utkání ve skupině porazit Rakousko.



Island vedl od konce prvního poločasu, kdy zkušený gólman Gábor Király neudržel centr a z jeho chyby vyplynula penalta. Tu proměnil Gylfi Sigurdsson. Island ale historickou výhru neudržel.

Maďarsko si mohlo v případě výhry zajistit postup a bylo proto aktivnější. Island však velmi dobře bránil a nepouštěl soupeře do šancí. Naopak sám hrozil ze standardních situací a brejků. Po jednom z nich ve 30. minutě Gudmundsson ve vápně přetlačil Kádára, ale gólmana Királyho už neprostřelil. Předtím po dlouhém autu hlavičkoval nad Bödvarsson.

Pět minut před poločasem si vybral slabší chvilku Király, který vybíhal na centr, ale míč mu vypadl a při následném zmatku fauloval Kádár. Sudí odpískal pokutový kop, který s přehledem proměnil Sigurdsson.

Po změně stran se Maďarsko snažilo vytvořit si tlak, ale dostávalo se jen ke střelám z přímých kopů. Nejprve po překvapivém signálu pálil Kleinheisler nad, následně si s nepříjemnou střelou Dzsudzsáka poradil nadvakrát Halldorsson.

Maďaři posílili ofenzivu, hráli na tři útočníky a nakonec se dočkali odměny. Po kombinační akci pronikl do vápna Nikolič, poslal před branku střílený centr a Saevarsson si ve skluzu před nabíhajícím Bödem srazil míč do vlastní branky.

Přesto ještě mohl Island strhnout vítězství na svou stranu, když se v nastavení dostal k přímému kopu z hranice pokutového území. Jenže Sigurdsson neuspěl se snahou podstřelit zeď a dorážku střídajícího veterána Gudjohnsena srazili obránci těsně vedle.

VŠE O FOTBALOVÉM EURO 2016 ČTĚTE ZDE >>>

Postupový klíč na EURO: Co rozhoduje o pořadí ve skupině? Čtěte ZDE »

Island - Maďarsko 1:1 (1:0)
Branky: 40. G. Sigurdsson z pen. - 88. vlastní Saevarsson. Rozhodčí: Karasev - Golubjev, Kalugin - Lapočkin, Ivanov (všichni Rus.). ŽK: Gudmundsson, Saevarsson, Finnbogason - Nagy, Kleinheisler, Kádár. Diváci: 60.842.

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 6. • 18:00
Island
Island
1:1
ONLINE
18. června
18:00
Maďarsko
Maďarsko
Góly

Domácí: 39. G. Sigurdsson

Hosté: 88. Sävarsson (vl.)

Sestavy

Domácí: Halldórsson – Sävarsson, R. Sigurdsson, Árnason, A. Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (C) (65. Hallfredsson), B. Bjarnason – Sigthórsson (84. Gudjohnsen), Bödvarsson (69. Finnbogason).

Hosté: Király – Lang, Guzmics, Juhász (84. Szalai), Kádár – Kleinheisler, Gera, Nagy – Stieber (67. Nikolić), Priskin (67. Böde), Dzsudzsák (C).

Náhradníci

Domácí: Gudjohnsen, Finnbogason, Traustason, Sigurjónsson, Hallfredsson, Ingason, Magnússon, Hermannsson, Hauksson, Bjarnason, Jónsson, Kristinsson

Hosté: Dibusz, Gulácsi, Bese, Fiola, Korhut, Elek, Lovrencsics, Pintér, Böde, Németh, Nikolić, Szalai

Karty

Domácí: Gudmundsson, Finnbogason, Sävarsson

Hosté: Kádár, Kleinheisler, Nagy

Rozhodčí

Sergej Karasjov – Nikolaj Golubjov, Tichon Kalugin (všichni Rusko)

Stadion

Stade Vélodrome, Marseille

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Maďarsko 3 1 2 0 6:4 5
2. Island 3 1 2 0 4:3 5
3. Portugalsko 3 0 3 0 4:4 3
4. Rakousko 3 0 1 2 1:4 1

Gylfi Sigurdsson se raduje z proměněné penalty proti Maďarsku
Gylfi Sigurdsson se raduje z proměněné penalty proti Maďarsku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud