14. června 2016 • 21:00

Maďarští hrdinové! S tepláky za nulou, Szalai dal gól po 49 zápasech

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maďarsko je na nohou a oslavuje dva velké fotbalové hrdiny! Na EURO se reprezentace dostala sice až z baráže a po dlouhých 44 letech, přesto po prvním utkání ve Francii slaví výhru 2:0 nad favorizovaným Rakouskem. Hlavními hrdiny zápasu se stali čtyřicetiletý brankář Gábor Király a útočník Ádam Szalai, kteří zastínili rakouské hvězdy.



Brankář Király, který chytá pouze v teplácích a ve 40 letech se stal nejstarším hráčem v historii EURO, který kdy nastoupil, se musel ohánět už od první minuty. Hned po 30 sekundách ho ohrozil rakouský záložník David Alaba. Maďarského brankáře zachránila až dobře postavená brankářská konstrukce.

Na míč si Király sáhl v 10. minutě. A znovu u toho byl Alaba. Po prostrčení míče z levé strany od Arnautoviče se hráč Bayernu dostal ke střele. Maďarský veterán v brance byl však připraven zasáhnout.

Daleko důležitější zákrok si Király schoval do 35. minuty. Janko sklepl centr pro Junuzoviče a ten vyslal velmi nebezpečnou střelu na maďarskou branku. Király ale vytáhl fantastický zákrok, který přispěl k čistému kontu a vítězství Maďarska.

"Dneska to byl zápas celého týmu, rozhodl týmový výkon, vítězství jsme si zasloužili," prohlásil László Kleinheisler, jenž byl vyhlášen mužem zápasu. "Rád bych pogratuloval Királymu, už je sice trochu starší, ale jsme hodně rádi, že ho máme v týmu," dodal s úsměvem na adresu zkušeného gólmana.

První gól od roku 2014

Druhým maďarským hrdinou je útočník Ádam Szalai.  Bývalý hráč Realu, Schalke či Hoffenheimu vstřelil gól poprvé od roku 2014. Naprázdno vyšel ve 49 zápasech. Svůj střelecký instinkt však prokázal v ten nejlepší čas!

Zatímco v prvním poločase měli velký tlak Rakušané, ve druhém byli zase víc ve hře Maďaři a jejich tlak vygradoval právě gólem Szalaie. Ten se prosadil v 62. minutě po parádní akci s Kleinheislerem, když dostal míč za brankovou čáru ve skluzu.

Svojí brankou doslova rozpoutal na stadionu v Bordeaux maďarské peklo. Fanoušci byli v naprosté extázi. Osmadvacetiletý útočník ani chvíli neváhal a běžel slavit za nimi. Přeskočil bariéry za hrací plochou a vrhl se přímo do rozbouřeného maďarského kotle na tribuně.

"Čtyřiačtyřicet let Maďarsko na mistrovství Evropy nehrálo. Podívejte se na fanoušky, co to pro ně znamená, je to splněný sen, historický výsledek," nešetřil nadšením po výhře německý trenér maďarského celku Bernd Storck.

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>> 

Radost Maďarů po druhé brance
Radost Maďarů po druhé brance

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud