Jonáš Bartoš
18. června 2016 • 18:13

Rosický na EURO skončil, potvrdil doktor. Pauza tři až šest týdnů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Obava, kterou naznačil Tomáš Rosický už po pátečním duelu s Chorvatskem (2:2), se potvrdila. Český kapitán po vyšetření v nemocnici v Tours už zná přesnější diagnózu zraněného stehenního svalu. Sval je natržený, pauza bude podle vyjádření týmového doktora Petra Zemana trvat tři až šest týdnů. To znamená, že na mistrovství Evropy už Rosický hrát nebude.



„Tomáš Rosický, jak jste včera viděli, prodělal úraz stehenního svalu při konci zápasu. Dneska absolvoval podrobné vyšetření magnetickou rezonancí ve zdejší nemocnici. Bohužel se prokázalo naše podezření na to, že došlo k poranění stehenního svalu,“ uvedl lékař českého týmu Petr Zeman.

„V tuhle chvíli můžeme říct jen to, že na sto procent nezasáhne do žádného zápasu v následujících dnech. Určitě ne s Turky a domníváme se, že pravděpodobně i v následujících týdnech se nebude schopen účastnit žádných zápasů na EURO,“ potvrdil špatnou zprávu.


Český kapitán už bezprostředně po náročném duelu s Chorvatskem tušil, že je zle. Následující vyšetření poranění svalu jen potvrdila. „Při vrcholové zátěži ke konci zápasu došlo k natržení několika vláken uvnitř svalu. Bylo to mimo kontakt s protihráčem,“ upřesnil Zeman.

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

Vrbův tým se tak o udržení na turnaji bude prát bez svého klíčového hráče, tolik trpícího na všemožná zranění. „Doba léčení je značně individuální, podle léčebných možností pacienta. Pohybuje se mezi třemi až šesti týdny,“ upřesnil Zeman. „V tuhle chvíli je v péči našich špičkových fyzioterapeutů, má maximální možnou péči tak, aby se doba léčení co nejvíc zkrátila. Ale stejně je to v řádu několika týdnů.“

Zkušený záložník zatím zůstal v Tours, české základně po dobu šampionátu. Mistrovství Evropy ale pro Rosického skončilo, i kdyby se český tým prodral do vyřazovacích bojů.

„Rval jsem to na sílu. I když jsem nemohl, rval jsem to, co to šlo. Bohužel jsem za to zaplatil. Ale snad to stálo za to, kluci teď budou mít nádherný zápas s Tureckem o všechno,“ uvedl Rosický bezprostředně po vydřené remíze 2:2.

Tomáš rosický si zranění přivodil v závěru duelu s Chorvatskem.
Tomáš rosický si zranění přivodil v závěru duelu s Chorvatskem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud