Pavel Hartman
20. června 2016 • 04:58

Bezpečnost na EURO? Pronesl bych i granát, popisuje redaktor Sportu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruští fanoušci se na stadion v Marseille dostali se světlicí, Chorvaté zase v Saint-Etienne pronesli na stadion dělbuch. Bezpečnost na fotbalovém EURO ve Francii je značně zanedbaná. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil i expert deníku Sport Pavel Hartman. „Kdybych měl v kapse granáty, nikdo by na to nepřišel,“ popisuje jeho zkušenost z duelu Čechů s Chorvaty.



Redaktor Sportu popisuje kontrolu na EURO:

„Ano, i já jsem prošel před duelem Čechů s Chorvaty třemi kontrolami. Ale kdybych měl místo peněženky v kapse granáty, nikdo by na to nepřišel," šokuje redaktor Pavel Hartman svým poznatkem na úvod.

Kontrola první

"Zhruba 500 metrů před stadionem stojí na úzké asfaltce voják, jako by právě přijel z válečné fronty. Neprůstřelná vesta, samopal. Postavím se před něj do pozoru, v ruce držím bundu. V jejích kapsách mám peněženku a mobil. Přejede mě pohledem a kývne. Jdu dál."

Organizátoři prohledávají fanoušky, ale občas zapomínají na podstatné věci
Organizátoři prohledávají fanoušky, ale občas zapomínají na podstatné věci

Kontrola druhá

"Před vstupní bránou na stadion kontrola číslo dvě. Je tu těsno, několikařadový dav chorvatských fanoušků se táhne snad 300 metrů. Zavrtávám se do něj někde uprostřed, chci totiž stihnout výkop. Pak už mě nese masa lidských těl vpřed sama. Stop, vy už ne! křičí sekuriťák a snaží se mohutnou řeku zastavit. Aby nezaplavila jeho kolegy. Jenže marně. Nikdo nechce propásnout úvod utkání. Slečně sekuriťačce ukazuji lístek. Fixou mi na něj čmárá křížek. A kráčím s Chorvaty na zádech k poslední kontrole."

Kontrola třetí

"Go back! řve na nás Rambo v oranžové vestě. Sorry, ale není kam. Kdybych to udělal, byl bych ušlapán. Rezignuje. Rozpažuji ruce, v levačce držím bundu, osahává mi tělo, jestli nenarazí na bombu. Bundu nechává bez povšimnutí. O. K., říká. A jsem na stadionu. Když létají světlice na trávník, vůbec se nedivím, jak se tam ta pyrotechnika mohla vzít.“

Čeští fanoušci v Saint-Étienne: Laxní přístup, ale nakonec dobrý
Video se připravuje ...

Zdrcení chorvatští fans: Tohle nebyli naši fanoušci. Pos...li zápas
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud