20. června 2016 • 18:06

Trest pro Chorvaty: Zaplatí 2,7 milionu korun a nesmí prodávat lístky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chorvatská fotbalová reprezentace dostala od disciplinární komise UEFA pokutu 100 tisíc eur (asi 2,7 milionu korun) za výtržnosti fanoušků v pátečním utkání mistrovství Evropy s Českou republikou (2:2).



Pokud se budou problémy s příznivci opakovat, Chorvatům bude zakázáno prodávat vstupenky na své zápasy osobám, které jsou u fotbalové asociace a úřadů balkánské země vedeny jako problémové. Tato podmínka platí po zbytek šampionátu.

Fanoušci Chorvatska v St. Étienne zapříčinili v 86. minutě za stavu 2:1 pro svůj tým přerušení zápasu, když na hřiště naházeli množství světlic. Když je pořadatelé uklízeli, přistála mezi nimi petarda a jednoho z nich zranila. V ochozech se kvůli tomu popraly jednotlivé frakce chorvatských příznivců. Rozhodčí Mark Clattenburg po poradě nechal utkání dohrát a Češi v nastavení vyrovnali z penalty.

UEFA obvinila Chorvatsko ze čtyř přestupků - používání pyrotechniky, házení předmětů na hrací plochu, výtržností diváků a rasismu. Chování chuligánů, kteří údajně protestovali proti chorvatskému svazu, tvrdě odsoudili trenér národního týmu Ante Čačič nebo záložník Ivan Rakitič, ale také chorvatská prezidentka Kolinda Grabarová Kitarovičová.

Chorvatsko se v úterním závěrečném utkání skupiny D utká v Bordeaux s už jistým osmifinalistou a obhájcem titulu Španělskem. Ve stejný den a rovněž od 21 hodin český tým v Lens změří síly s Tureckem.

Dnes bylo rovněž zahájeno disciplinární řízení proti Albánii a Rumunsku za nepřístojné chování příznivců obou mužstev v nedělním duelu skupiny A v Lyonu.
Disciplinární komise už na francouzském Euru potrestala Rusko.

To za výtržnosti fanoušků, kteří v duelu s Anglií v Marseille zaútočili na tábor příznivců soupeře, bylo podmínečně vyloučeno z turnaje a musí zaplatit 150 tisíc eur. Rusku přitížilo, že podobné problémy mělo i na minulém šampionátu, navíc bitky se odehrávaly i před utkáním ve městě.

Zdrcení chorvatští fans: Tohle nebyli naši fanoušci. Pos...li zápas
Video se připravuje ...

 

Chuligáni, kteří chtěli poškodit chorvatskou fotbalovou federaci i reprezentaci, uspěli. Země má ostudu před celým světem
Chuligáni, kteří chtěli poškodit chorvatskou fotbalovou federaci i reprezentaci, uspěli. Země má ostudu před celým světem

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud