1. července 2016 • 00:15

Mladík za miliardu zářil! Sanches táhl Portugalsko, zastínil i Ronalda

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal šanci a zazářil. Osmnáctiletý Portugalec Renato Sanches, který před EURO přestoupil skoro za miliardu do Bayernu Mnichov, se proti Polsku předvedl. Kdepak Cristiano Ronaldo, ale právě zázračný mladík byl klíčovou postavou svého týmu. Sanches v prvním poločase vyrovnal na 1:1 a kolena se mu nerozklepala ani v penaltovém rozstřelu.



Ta zpráva fotbalový svět šokovala. Skoro miliarda za osmnáctiletého hráče? A aby toho nebylo málo, na možných bonusech další stovky milionů? Jenže posila Bayernu Mnichov Renato Sanches na EURO ukazuje, že za pořádný balík stojí.

Portugalec, který vyrostl v proslulé akademii Benficy Lisabon, se ukázal už v základních skupinách a v osmifinále. Až ve čtvrtfinále šampionátu proti Polsku ale Sanches nastoupil v základní sestavě. A ukázalo se to jako zlatý tah.

Byl to totiž právě talentovaný fotbalista, který dokázal ve 33. minutě odpovědět na trefu polského kanonýra Roberta Lewandowského z úvodu zápasu. Sanches si narazil míč s Nanim a jako pravák se do míče opřel levačkou. Míč skončil v síti.

"Byl to nádherný moment pro tým i pro mě, že jsem dokázal skórovat. Byla to ta nejlepší chvíle pro můj první gól," řekl Sanches.

Skvěle kopnutá penalta

Když od slavícího Sanchese postupně odcházeli nadšení spoluhráči, přišel mu pogratulovat ten „nejvyšší“. Kapitán Cristiano Ronaldo mladíka objal. Moc dobře věděl, že právě Sanches se možná stane jeho nástupcem.

Že se jen tak něčeho nelekne, dokázal totiž portugalský mladík v penaltovém rozstřelu. Šel jako druhý právě po Ronaldovi. Měl zvláštní rozběh, ale míč napálil nechytatelně pod břevno. Skvělá práce.

"Trenér se ptal, kdo chce jít kopat. Cristiano byl první a já jsem řekl, že bych šel druhý. Trenér mi věřil a já jsem si byl jistý, tak jsem šel. Přemýšlel jsem jen o tom, že dám gól. Byl jsem klidný, udělal jsem to, co dělám vždycky, vybral si stranu a poslal to tam," konstatoval Sanches.

Renato Sanches tím pomohl Portugalsku k postupu do semifinále. Jeho tým sice na EURO ještě ani jednou nevyhrál v normální hrací době, přesto slaví semifinále. A nejvíce vyzdvihován není Ronaldo, ale právě osmnáctiletý Sanches, který byl vyhlášen mužem utkání uefa.com.

"Individuální ocenění jsou důležitá, jsem za to rád, ale následují až po týmu, ten je na prvním místě. Velmi brzy jsme inkasovali, ale věřili jsme, že to zvrátíme. Snažili jsme se předvést, co bylo v našich silách a myslím, že jsme si zasloužili postoupit," mínil Sanches.

Talentovaný Portugalec Renato Sanches slaví gól proti Polsku s kapitánem Cristianem Ronaldem
Talentovaný Portugalec Renato Sanches slaví gól proti Polsku s kapitánem Cristianem Ronaldem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud