3. července 2016 • 00:31

Střídal kvůli penaltě, tu Ital Zaza hrozivě zazdil. Selhal i hrdina

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaza = italský penaltový žolík. Takhle nějak si to asi maloval italský kouč Antonio Conte v závěru nastavení čtvrtfinálové bitvy fotbalového EURO s Německem. Kouč hráče poslal na trávník v poslední možné chvíli, na pár sekund v závěru nastavení, aby pomohl v rozstřelu o postup. Jenže v jednom se zmýlil. Na penalty sice došlo, ale Simone Zaza v důležité chvíli selhal, svůj pokus zpackal a proměnil se ve smolaře. Itálie pak po krachu dalších střelců na EURO 2016 končí.



Na penaltový krach to v podání Italů v sobotu nevypadalo. V utkání sice vedli Němci, jenže po zkratu Boatenga tým z Apeninského poloostrova právě po ráně z penaltového puntíku vyrovnal. Obránce Bayernu totiž zahrál rukou ve vápně. Pak sice na sudího nechápavě kulil oči, ale s verdiktem nehnul.

K penaltě se postavil Leonardo Bonucci a ukázal pevné nervy. Přitom to bylo během jeho kariéry poprvé, kdy si k pokutovému kopu stoupl v utkání jindy, než v dodatečném rozstřelu.

Po teatrálním rozběhu pálil Simone Zaza vysoko nad
Po teatrálním rozběhu pálil Simone Zaza vysoko nad

Právě na něj v sobotu večer došlo a střelci si vedli víc než mizerně. Festival zahozených penalt odstartoval právě "žolík" Zaza. Ten při rozběhu skoro zastavil, drobil krůčky a nakonec míč poslal vysoko nad.

Po jeho zkratu ve druhé sérii zazdil svůj pokus také Graziano Pelle o dvě rundy později. Místo aby poslal Italy do vedení 3:1, netrefil branku a Draxler následně srovnal. Ani pátá série nerozhodla. Tam na sebe pro změnu z pohledu Italů vzal odpovědnost podruhé v utkání Bonucci, jenže tentokrát nechal vyniknout německého kouzelníka v rukavicích Neuera.

„Penalty jsou loterie a oni si vedli dobře. Končíme s hlavami nahoře, jsem pyšný, že jsem mohl být součástí téhle party,“ prohlásil Bonucci. „Takový rozstřel jsem ještě nikdy nezažil. Nechtěl jsem, aby mi Bonucci dal dva góly,“ usmíval se německý hrdina Neuer.

Místo německé radosti ovšem přišel kolaps i při pokusu Bastiana Schweinsteigera. A tak se čekalo na rozhodnutí až do deváté série, kdy Neuer vytáhl střelu Darmiana a poté rozhodl Draxler. „Nebylo to vůbec jednoduché. Byla to válka nervů. Připravoval jsem se, ale ani jeden jejich střelec nemířil tam, kam normálně,“ vyprávěl už s úsměvem na tváři německý gólman.

A na internetu se začaly valit gratulace do tábora Němců. „Gratuluji k postupu po penaltách. Itálie si ale také zaslouží za výkon respekt,“ napsal na sociální síti Oliver Kahn, bývalý vynikající brankář německé reprezentace.

Vše o fotbalovém EURO 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud