6. července 2016 • 23:02

Ronaldova SHOW! Portugalec zářil, vyrovnal Platiniho i bránil Balea

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během celého EURO musel poslouchat, že se od něj čekalo víc. Že zatím nepředvádí výkony hodné jednoho z nejlepších hráčů historie. A že jsou „jeho“ Portugalci v semifinále šampionátu spíše náhodou. Teď je tomu konec. Zaprvé, Cristiano Ronaldo proti Walesu řádil, dal rozhodující gól a další padl po jeho střele. Zadruhé, Portugalci konečně vyhráli v normální hrací době a jsou ve finále.



Ronaldo přitom zápas nezačal úplně šťastně. Hvězdný Portugalec nebyl příliš vidět, s výjimkou situace, kdy si po rozhodčím žádal penaltu. Ten byl ovšem proti a tak měl Ronaldo smůlu.

Ještě v prvním poločase ovšem Ronaldo ukázal, že má velkou motivaci. Dvakrát to byl totiž on, kdo bránil parťáka z Realu Madrid a největší hvězdu Walesu Garetha Balea. Jednou výborně vystoupil po nečekaném signálu soupeře, poté zase Balea stíhal na druhé straně.

Přesto bylo jasné, že fanoušci chtějí Ronalda vidět hlavně na opačné straně hřiště. A dočkali se. Na začátku druhého poločasu si kanonýr naskočil na centr z rozehraného rohového kopu a hlavou nechytatelně zavěsil. Znovu ukázal, jak neuvěřitelný má výskok.

„Nikdy jsem neviděl hráče skákat tak vysoko a dlouho, jako to umí Ronaldo. Pozoruhodný sportovec,“ vysekl Portugalci poklonu expert Gary Lineker, který jinak nedá dopustit hlavně na Lionela Messiho .

Ronaldo si gólovou oslavu pořádně vychutnal. Aby ne, když se díky deváté trefě vyrovnal legendárnímu Micheli Platinimu v počtu gólů na evropských šampionátech. Zatímco Francouz je dal na jednom EURO, Ronaldo skóroval hned na čtyřech. To se také nikomu jinému nepovedlo.

Ještě důležitější než další rekordy ale byla Ronaldova další akce. Jen o tři minuty později si jedenatřicetiletý útočník chytře počkal za vápnem na odražený míč, vypálil a jeho střelu tečoval do sítě Nani. Portugalsko zaplavila euforie, bylo to 2:0.

Postup už si Ronaldova parta pohlídala. Přestože se především Gareth Bale hodně snažil, parádní cesta Walesu v semifinále skončila. A to hlavně díky Cristianu Ronaldovi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud