13. března 2019 • 15:50

Nominace Anglie na Čechy: všechny opory včetně Kanea a jediný nováček

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Anglie Gareth Southgate povolal na úvodní zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s českým týmem a Černou Horou všechny opory v čele s útočníkem Harrym Kanem, obráncem Johnem Stonesem či brankářem Jordanem Pickfordem. Jediným nováčkem v pětadvacetičlenné nominaci čtvrtého celku z loňského světového šampionátu v Rusku je Declan Rice, který v minulosti reprezentoval Irsko.



Dvacetiletý defenzivní záložník West Hamu Rice prošel všemi irskými mládežnickými výběry, za dospělou reprezentaci loni odehrál tři přípravné duely. Nedávno se však rodák z Londýna rozhodl pro Anglii a Mezinárodní fotbalová federace FIFA jeho "přestup" schválila.

Pět hráčů v nominaci má Tottenham, o jednoho méně dodal Manchester City. Jediným legionářem je Jadon Sancho z Dortmundu. Kvůli zranění schází útočník Arsenalu Danny Welbeck, nedostalo se ani na záložníka Jamese Warda-Prowse, jenž v posledních devíti duelech za Southampton vstřelil šest gólů.

Nominace Anglie na zápasy kvalifikace ME s ČR (22. března v Londýně) a Černou Horou (25. března v Podgorici):

Brankáři: Jordan Pickford (Everton), Jack Butland (Stoke), Tom Heaton.

Obránci: James Tarkowski (oba Burnley), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell, Harry Maguire (oba Leicester), Michael Keane (Everton), Danny Rose, Kieran Trippier (oba Tottenham), Luke Shaw (Manchester United), John Stones, Kyle Walker.

Záložníci: Raheem Sterling (všichni Manchester City), Ross Barkley, Ruben Loftus-Cheek (oba Chelsea), Fabian Delph, Jordan Henderson (Liverpool), Jadon Sancho (Dortmund/Něm.), Declan Rice (West Ham), Eric Dier, Dele Alli.

Útočníci: Harry Kane (všichni Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Callum Wilson (Bournemouth).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud