10. září 2019 • 04:30

Porazil Česko, teď kouč Kosova zaujal v Anglii. Řval, když mluvil o taktice

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu jeho tým porazil Českou republiku 2:1 a natáhl sérii neporazitelnosti na 15 zápasů. Trenér Kosova Bernard Challandes tak má všechny důvody k radosti. Nebo k troše hysterie... Zkušený švýcarský kouč se totiž na pondělní tiskové konferenci před dalším kvalifikačním zápasem, který jeho výběr odehraje ve Wembley proti Anglii, pořádně rozvášnil. A slíbil šílený zápas.



Jak na rozjetý Albion? Vymyslet přísný, strukturovaný taktický plán? Kdeže... Bernard Challandes má jasno: Kosovo na ně prostě šíleně vletí!

„Někdy hrajete taktický presink. Ale pak přijde šílený zápas a to je jen: Běž! Vrať se! Běž! Běž! Běž!“ začal trenér z ničeho nic štěkat povely jako armádní generál, rozhazoval rukama. „Všechno je jen tady,“ řekl, když si ukazoval na hlavu. „Chci vyhrát míč! Takový presink není o bránění, ale o přípravě na gól,“ řekl.

Kosovští hráči jsou v Challandesových očích především válečníci. A přesně tak zřejmě přistoupí ke klíčovému zápasu v Anglii.

„Naše poslední výhra byla sen, tak snad Anglie nebude noční můra,“ doufal švýcarský stratég. „Naši hráči možná nejsou žádné superhvězdy, ale každý z nich je připravený hrát za tenhle tým a bojovat,“ dodal.

Kosovo vyzve Anglii v úterý ve 20:45, souběžně se zápasem českého týmu v Černé Hoře. V případě šestnácté „neprohry“ v řadě by Challandesův výběr mohl dokonce suverénního favorita přeskočit v tabulce skupiny A. A Čechům tak cestu na EURO ještě více zkomplikovat. 

  

Góly

Domácí: 8. Sterling, 19. Kane, 38. Vojvoda (vl.), 44. Sancho, 45+1. Sancho

Hosté: 1. Valon Beriša, 49. Valon Beriša, 55. Muriqi

Sestavy

Domácí: Pickford – Alexander-Arnold, M. Keane, Maguire, Chilwell – Rice, Henderson – Sterling, Barkley (83. Mount), Sancho (85. Rashford) – Kane (C).

Hosté: Muric – Vojvoda, Rrahmani (C), Aliti, Hadergjonaj – Voca (59. Raškaj), Halimi – Muslija (46. Paqarada), Celina, Valon Beriša (85. Hasani) – Muriqi.

Náhradníci

Domácí: Heaton, Trippier, Wilson, Gomez, Maddison, Mount, Mings, Oxlade-Chamberlain, Pope, Rose, Rashford, Winks

Hosté: Bekaj, Ujkani, Beriša, Drešević, Hasani, Kryeziu, Nuhiu, Rašani, Paqarada, Raškaj, Žegrova

Karty

Hosté: Halimi, Paqarada, Aliti, Valon Beriša, Raškaj

Rozhodčí

Zwayer – Schiffner, Achmüller (všichni Německo)

Stadion

St. Mary's Stadium

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud