13. listopadu 2019 • 10:49

Na Čechy bez jedné z hvězd. Kosovo se musí obejít bez střelce Muriqiho

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Kosova bude ve čtvrtečním klíčovém utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Plzni proti českému týmu i v následném domácím duelu s Anglií chybět největší opora Vedat Muriqi. Nejlepší střelec krátké reprezentační historie balkánského týmu nestihne doléčit zranění kotníku, které utrpěl v zápase turecké ligy za Fenerbahce Istanbul.



"Bude to pro nás obrovská absence vzhledem k formě, jakou měl v klubu i v národním týmu. Ale nedá se nic dělat, tyhle věci k fotbalu patří. V jiných zápasech nám chybělo hodně hráčů, přesto jsme dokázali uhrát pozitivní výsledky," uvedl pro svazový web kosovský záložník Milot Rashica.

Muriqi je s osmi brankami nejlepším střelcem Kosova, které hraje reprezentační zápasy od roku 2014. Pětadvacetiletý útočník skóroval v národním týmu čtyřikrát za sebou včetně zářijové výhry 2:1 nad českým týmem v úvodním vzájemném duelu v Prištině.

Stále nejistý je start záložníka Herolinda Shaly. Bývalý hráč pražské Sparty a Liberce má problémy s nohou, v úterý trénoval individuálně pod vedením kondičního kouče a lékařského týmu.

Čtvrteční duel v Plzni je pro oba týmy v kvalifikaci klíčový. Český celek drží postupové druhé místo v pětičlenné skupině o bod před soupeřem a v případě vítězství si s předstihem zajistí postup. Kosované, kteří při losu figurovali až v pátém koši, potřebují vyhrát. V případě remízy by před posledním kolem skupiny zůstali třetí.

Vedat Muriqi (vlevo) si bere míč k zahrávání penalty po faulu Harry Maguira
Vedat Muriqi (vlevo) si bere míč k zahrávání penalty po faulu Harry Maguira

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud