Premium
17. listopadu 2019 • 05:00

Boj o místa na EURO! Spousta hráčů na hraně, jasná osa. Kdo může překvapit?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikace končí, interní boj o místenky na kontinentální šampionát se přiostří. Kdyby měl teď trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý vyplnit třiadvacetičlennou nominaci na EURO, bez váhání by jistě zaplnil minimálně polovinu kolonek. Osu nepostradatelných mužů našel. Nad obsazením některých míst ale bude jistě váhat. Celé jaro bude bedlivě sledovat, jestli se uzdraví momentálně zranění hráči, jimž věří, jak se předvedou borci na hraně či zda nevyletí někdo úplně nový.



Nedělní rozlučkový zápas s úspěšnou kvalifikací na mistrovství Evropy v Bulharsku by neměl být žádný pouťák. Od teď totiž začne každý z reprezentantů přesvědčovat trenéra Jaroslava Šilhavého , že si v červnu zaslouží jet na EURO.

Samozřejmě, výchozí pozice jsou různé. Nikdo nepochybuje o tom, že v nominaci budou figurovat, pokud se nestane něco mimořádného, brankář Tomáš Vaclík , stopeři Ondřej Čelůstka a Jakub Brabec, beci Vladimír Coufal a Jan Bořil, záložníci Tomáš Souček, Vladimír Darida , Alex Král, Jakub Jankto a Lukáš Masopust a útočník Patrik Schick , tedy ti, kteří staviteli národního mužstva během podzimu vykrystalizovali do ideální jedenáctky.

Dá se počítat, že by jistě měli jet i druhý gólman Jiří Pavlenka a obránce Pavel Kadeřábek . Dobře nakročeno mají i obránce Filip Novák a útočníci Michael Krmenčík a Zdeněk Ondrášek. Další se už budou muset ohánět víc.

„Za půl roku může vyskočit kdokoliv. V minulosti to také bylo tak, že někdo nehrál v kvalifikaci ani minutu a pak jel na EURO. Nebo naopak, někdo hodně nastupoval v kvalifikaci a pak na turnaji nehrál. Je to vyloženě na trenérovi. Asi by se měl trošku přiklánět k tomu, kdo mu hrál v kvalifikaci, nebylo by to fér, že mu přijede někdo nový. Ale někdo z klíčových hráčů se může zranit, někdo jiný zase vyskočit. Pořád je lepší, když je z čeho vybírat. Trenér Šilhavý to zvládne, on to s hráči umí,“ soudí bývalý reprezentační obránce Michal Kadlec .

Nominaci ovlivní také to, kdy a v jaké formě se do hry vrátí momentálně dlouhodobě zranění hráči, o které se Šilhavý rád opře. To sedí na

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud