2. prosince 2019 • 13:43

Vyhrát skupinu s Čechy = noční můra? Anglie řeší (ne)výhody losu EURO

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až bude Česko hrát 23. června ve Wembley třetí zápas EURO 2020, nepůjde jen o body do skupiny D. V novém systému se bude také řešit, kdo kam a za kým bude cestovat na osmifinále. A v Anglii mají jasno: Je výhodnější skončit na druhém místě a mít mezi nejlepší šestnáctkou kohokoli jiného, jen ne soupeře z obávané skupiny F s Německem, Francií a Portugalskem.



Může prohra s podceňovaným Českem, navíc v posvátném Wembley, zvýšit šance Anglie na úspěch na mistrovství Evropy? I to řeší ostrovní média v reakci na los EURO 2020, nový systém mistrovství Evropy totiž zamíchal nejen s počtem týmů a pořadatelských měst, ale také s nasazováním pro vyřazovací část.

Stručně a jasně to už ve svém titulku shrnul server The Sun: Proč je pro Anglii lepší skončit na druhém místě ve skupině D, aby se vyhnula noční můře v osmifinále. Podobná vyjádření jsou i na serveru Talksport i navždy korektní BBC.

Jak sehnat vstupenky na EURO 2020? Více ZDE>>>

Proč? Druhý tým „české“ skupiny D bude osmifinále hrát sice v Kodani, zato proti druhému týmu z „éčka“, kde jsou horkými favority Španělé a o druhé místo se dá očekávat souboj mezi Švédskem a Polskem (čtvrtý člen skupiny zatím není znám). Zatímco vítěze skupiny D čeká druhý tým skupiny F, kde je podstatně slovutnější výběr – Německo, Francie, Portugalsko.

Anglická média berou postup (spolu s vicemistry světa z Chorvatska) skoro jako samozřejmost, jejich hlavním cílem bude se do Wembley vrátit. V Londýně se totiž následně odehrají až semifinále a finále.

„Pokud chcete vyhrát turnaj, musíte převzít kontrolu nad svým osudem a porazit ty nejlepší. Doufám, že budeme moci rozhodnout, přijmeme každého, kdo přijde,“ odmítl taktizovaní kouč Anglie Gareth Southgate. „A všichni ostatní si to samé budou myslet o zápase s námi,“ dodal.

Jak se budou nasazovat týmy pro play off EURO 2020:

Pavouk vyřazovací části mistrovství Evropy (pro větší náhled rozklikněte) Pavouk vyřazovací části mistrovství Evropy (pro větší náhled rozklikněte)Foto iSport.cz

Nevýhodou druhého místa může být o den kratší odpočinek a delší cestování. Jako vítěz skupiny by se Anglie přesunula jen v rámci Ostrovů do Dublinu, na druhém místě by čekal dvakrát delší transport do Kodaně, ale ani dánská metropole není tak daleko.

Na taktizování k osmifinále je ale čas minimálně do poloviny června, zatím není jasné ani to, s kým český tým EURO začne. Skupinu D totiž doplní vítěz play off Ligy národů, svěřence Jaroslava Šilhavého tak čeká Skotsko, Norsko, Srbsko, nebo Izrael. Do osmifinále postoupí z každé skupiny první dva týmy plus čtyři nejlepší celky ze třetích příček. 

Základní skupiny EURO 2020:

Skupina A (Řím, Baku): Turecko, Itálie, Wales, Švýcarsko

Skupina B (Petrohrad, Kodaň): Dánsko, Finsko, Belgie, Rusko

Skupina C (Amsterdam, Bukurešť):
Ukrajina, Nizozemsko, Rakousko, vítěz play off skupiny D

Skupina D (Londýn, Glasgow):
Anglie, Chorvatsko, vítěz play off skupiny C, ČESKO

Skupina E (Bilbao, Dublin):
Španělsko, Švédsko, Polsko, vítěz play off skupiny B

Skupina F (Mnichov, Budapešť):
Německo, Francie, Portugalsko, vítěz play off skupiny A

Play off Ligy národů:

Skupina A: Island - Rumunsko, Bulharsko - Maďarsko
Skupina B: Bosna - Severní Irsko, Slovensko - Irsko
Skupina C: Skotsko - Izrael, Norsko - Srbsko
Skupina D: Gruzie - Bělorusko, Severní Makedonie - Kosovo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud