1. prosince 2019 • 05:00

Jak Anglie vidí Česko: Poučení z prohry i druhý nejslabší tým na EURO

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Anglie a Česka znovu spolu. Soupeři z kvalifikace o evropský šampionát se potkají i ve skupině na EURO 2020. „Myslím, že jsme se z prohry v Praze poučili,“ řekl po včerejším losu trenér Albionu Gareth Southgate. Jinak ale anglická média nevěnují týmu Jaroslava Šilhavého příliš pozornosti - server Bleacher Report dokonce považuje český celek za druhý nejslabší tým turnaje. „Pro Anglii ani Chorvatsko nejsou soupeřem," píše se v týmovém žebříčku.



Česko, Chorvatsko a jeden ze čtveřice Skotsko, Norsko, Srbsko nebo Izrael. To budou angličtí soupeři na evropském šampionátu 2020, se kterými se potkají v rámci skupiny D.

„Máme tam dva týmy, se kterými jsme se už potkali,“ připomněl Southgate po losu – zatímco s chorvatským výběrem Angličané  prohráli semifinále posledního světového šampionátu, na český tým je vzpomínka Albionu ještě mnohem čerstvější. Šilhavého výběr je jediným týmem, který dokázal suverénním Angličanům v kvalifikaci sebrat body.

„Myslím, že jsme se z toho pražského zápasu hodně poučili. Hráli jsme opravdu hrozně,“ zavzpomínal kouč Angličanů na překvapivou prohru 1:2 v Praze.

Anglická média však českému týmu žádnou přehnanou pozornost nevěnují - většinou mluví o příznivém losu a kvitují, že není anglický výběr součástí skupiny F, kam los přiřadil Německo, Portugalsko a Francii.

Žebříček týmů na EURO 2020 podle Bleacher Report
20. Finsko, 19. Česko, 18. Švédsko, 17. Wales, 16. Rakousko, 15. Švýcarsko, 14. Dánsko, 13. Rusko, 12. Německo, 11. Polsko, 10. Ukrajina, 9. Turecko, 8. Chorvatsko, 7. Anglie, 6. Itálie, 5. Španělsko, 4. Nizozemsko, 3. Belgie, 2. Portugalsko, 1. Francie

„Je to solidní tým, zejména ve středu pole díky Tomáši Součkovi a Alexi Královi, ale pro Anglii ani pro Chorvatsko nejsou soupeřem. Pravděpodobně je navíc čeká další obtížný tým v podobě Srbska,“ soudí o Češích Bleacher Report.

Ten nyní seřadil všech dvacet dosud známých účastníků evropského šampionátu dle kvality a tým Jaroslava Šilhavého je v žebříčku až na předposledním místě - hůř dopadli jen Finové.

Větším soupeřem bude pro Anglii pravděpodobně Chorvatsko, které před rokem a půl ostrovnímu týmu zhatilo naděje na finále světového šampionátu. „Známe kvalitu, kterou mají chorvatští záložníci. Je to nejvyšší světová úroveň,“ vysekl anglický trenér poklonu Modrićovi a spol.

Angličané po čtvrtém místě na MS a skvělých výkonech v kvalifikační skupině mají velké ambice i na evropském šampionátu. Zatím to ovšem vypadá, že bude pro snazší cestu turnajem výhodnější skončit ve skupině až těsně pod vrcholem.

Los EURO 2020: Češi se vyhnuli Baku a vrátí se do Wembley
Video se připravuje ...

Tým, který z české skupiny postoupí až jako druhý, totiž dostane za soupeře stejně umístěné mužstvo ze skupiny E. Tam je jasným favoritem Španělsko a o postup z druhé pozice se pravděpodobně poperou Švédsko a Polsko. Na vítěze pak čeká daleko těžší osmifinálový soupeř.

Program české skupiny na EURO 2020

14. června: 15:00 Anglie - Chorvatsko (Londýn)
15. června: 15:00 vítěz play off Ligy národů C - ČESKO (Glasgow)
19. června: 
18:00 Chorvatsko - ČESKO (Glasgow),
21:00 Anglie - vítěz play off Ligy národů C (Londýn), 
23. června: 
21:00 ČESKO - Anglie (Londýn), Chorvatsko - vítěz play off Ligy národů C (Glasgow)

Celý program EURO 2020 najdete ZDE>>>

Ten se totiž bude rekrutovat ze skupiny F, kam los přiřadil tři těžké váhy – Německo, Francii a Portugalsko „Je to noční můra,“ okomentoval obtížnou skupinu lakonicky manažer německého národního týmu Oliver Bierhoff.

Ať už bude pořadí ve skupině C jakékoliv, anglické hvězdy se mohou těšit na tři zápasy před domácím obecenstvem. „Hrát ve Wembley je pro nás něco speciálního. Na turnaj se moc těšíme,“ usmíval se anglický trenér Southgate.

„Bude to úžasná zkušenost pro naše hráče, fanoušky i celou veřejnost. Už se na takový zážitek moc těšíme. V Rusku na MS před dvěma lety jsme viděli, jaké to bylo. Když budeme hrát dobře a vyhrávat, celá země se sjednotí, což je něco výjimečného.“

 

Tři trenérské vzory Jaroslava Šilhavého. Kým se inspiruje?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud