14. června 2021 • 19:19

Hrdina Schick popsal rekordní gól: Zapadlo to tam nejlépe, jak mohlo

Autor: ČTK, jon, mik
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Kuka, Marek Heinz a Václav Svěrkoš, trojice bývalých reprezentačních útočníků, se minulý týden na stránkách Sportu shodla: nejlepším českým střelcem na EURO bude Patrik Schick. Kdyby si na to někdejší skvělí kanonýři vsadili, dost možná by už teď mohli slavit obohacení rodinného rozpočtu. Pětadvacetiletý útočník a hrdina utkání se Skotskem (2:0) si pochvaloval, že míč zapadl přes brankáře do sítě nejlépe, jak mohl. Podle serveru uefa.com se kanonýr německého Leverkusenu prosadil ze vzdálenosti 49,7 metru a stanovil tím nový rekord turnaje.



Schick zařídil oba góly v zápase, skóre otevřel ve 42. minutě. Zejména jeho druhá branka obletěla v záznamech celou planetu. „Zapadlo to tam asi nejlíp, jak mohlo. Samozřejmě byla to obrovská euforie, zvýšili jsme na 2:0. Běžel jsem za našimi fanoušky. Bylo to super,“ popsal Schick v rozhovoru pro UEFA.com.

V 52. minutě se hosté dostali do brejku, Schick si na polovině hřiště všiml, že skotský brankář David Marshall je vyběhnutý a milimetrovým dalekonosným lobem poslal míč přesně do sítě.

Přestože jeho druhý gól už viděl asi nejen v Evropě každý fotbalový fanoušek a nepřestává nad ním kroutit hlavou, zpomalovat si záběr a řešit trajektorii falšované rány, pětadvacetiletý snajpr nejančil. Je si vědom svých kvalit. Ostatně kdyby nebyl, těžko by ho vůbec napadlo od půlky do balonu takhle fláknout. Zkrátka mentalita vítězů, kterou potřebujete, abyste se vyškrábali až na úplný top.

„Těšil jsem se na to hrozně moc, čekání na turnaj bylo hodně dlouhé. Ale nervozita? To ne, byl jsem v pohodě. Zápas jsem si promítal v hlavě už při přípravě, třeba třikrát jsem si přehrával, jak by mohly dopadnout jednotlivé situace. A vidíte, ten druhý gól je třešnička. Už během utkání jsem se díval, že gólman stojí hodně vysoko. Periferně jsem se mrkl, že je venku i po tom odraženém míči a prásknul to tam. Zapadlo to tam suprově,“ popisoval spokojeně pro Českou televizi.

Český útočník Patrik Schick po své druhé brance v utkání proti Skotsku
Český útočník Patrik Schick po své druhé brance v utkání proti Skotsku

Český útočník prožil jeden z nejlepších zápasů kariéry a podruhé v reprezentačním „áčku“ skóroval dvakrát v utkání. Ve 42. minutě otevřel skóre hlavičkou v nelehké pozici po centru Vladimíra Coufala.

„Bylo to po sérii rohů. Vím, jak to tam Cuf sype. Takže jsem na to byl připravený. Našel jsem si ten balon, dostal jsem se před obránce a zapadlo to za tyč,“ těšilo Schicka, který svou bilanci v reprezentaci vylepšil na 13 branek.

Sám považoval za muže zápasu brankáře Tomáše Vaclíka, jenž se blýskl několika skvělými zákroky. „Myslím, že Vacloš byl v dnešním utkání klíčový. Předvedl fenomenální výkon, klobouk dolů. Hodně nám to ulehčil. Kdybychom dostali nějaký gól na 2:1, mohlo to být nervóznější,“ poznamenal Schick.

Pochvaloval si ideální vstup do turnaje. V dalších zápasech skupiny reprezentace změří síly s Chorvatskem a Anglií. „Vyšlo to perfektně. Nula vzadu, dva góly vepředu. Mohlo jich být víc, ale i Vacloš nás podržel. Celkově jsme hráli jako tým, takže naprostá spokojenost,“ dodal Schick.

Šilhavý: Schick je geniální hráč. Se Skoty to hodně bolelo, Vaclíkovi děkuji
Video se připravuje ...

EURO 2021: Geniální Schick, vesmírný Vaclík. Experti rozebrali výhru nad Skotskem
Video se připravuje ...

EURO 2021: Hřebík řešil návyky hráčů i stopery
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud