Jan Malý
16. června 2021 • 05:00

Vaclíkův manažer: Máme to rozhozené. Španělsko, Itálie, Anglie... Co Real?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
15
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po famózním představení brankáře Tomáše Vaclíka proti Skotsku (2:0) přijal spoustu gratulací. I od nových nápadníků? „O zájemcích teď radši hovořit nebudeme,“ usměje se hráčský manažer David Nehoda, který českou gólmanskou jedničku zastupuje. Jeho klient a jeden z hrdinů pondělního odpoledne v Hampden Parku bude v létě v dobré pozici, nabízí kvalitu, po konci smlouvy v Seville bude zadarmo a vykasal se v zápase na EURO.



Brankář Tomáš Vaclík nyní nepřemýšlí o tom, kde bude chytat v nadcházející sezoně. Chce mít čistou hlavu na mistrovství Evropy. „Jsme s Tomášem domluvení, že v průběhu šampionátu to nebudeme řešit, sedneme si po EURO,“ avizuje hráčský agent David Nehoda z agentury Nehoda Sport, pod jejíž křídla Vaclík patří.

V nabídkách se bude moct dvaatřicetiletý brankář přehrabovat. „Průběžně nějaké kontakty jsou,“ připouští manažer. Vaclík by se nebránil pokračování ve Španělsku, umí jazyk, líbí se mu tam. „Máme to rozhozené na více stranách včetně Španělska, Itálie nebo Anglie, uvidíme, kdo bude nejkonkrétnější a nejzajímavější pro Tomáše a jeho další budoucnost. Tři roky ve Španělsku strávil, bylo by fajn, kdyby tam pokračoval. Ale uvidíme, jak se to bude vyvíjet,“ dodává Nehoda.

Na přelomu května a června přilétla ze Španělska dokonce zvěst, že situaci kolem Vaclíka sonduje slavný Real Madrid. „Těžko se mi komentují spekulace. Nic konkrétního nebylo. Co mám informace, post gólmana momentálně neshánějí. Uvidíme, kdyby to přehodnotili. Každopádně to teď není na pořadu dne,“ tvrdí syn legendárního kanonýra Zdeňka Nehody.

EURO 2021: Řekl si o nové angažmá? Hřebík ocenil Vaclíkovy kvality
Video se připravuje ...

Zkušený brankář neprožil v Seville idylickou sezonu, byl dvojkou, odchytal jen osm soutěžních zápasů. Proto se i v reprezentaci jeho pozice prvního brankáře otřásla. „Věřil, že svou kvalitu prokáže a že post jedničky uhájí. V tomhle ohledu nebyl rozhozený, odjížděl na reprezentační sraz s tím, že se o to popere,“ líčí Nehoda.

Situace se definitivně rozsekla ve chvíli, kdy musel tým kvůli zranění opustit Jiří Pavlenka. Od té doby nebylo pochyb o tom, že chytat bude Vaclík. Utkání proti Skotsku mu vyšlo náramně. „Všichni vidí, že i když Tomáš v Seville neodchytal v minulé sezoně tolik minut, je pořád vynikající a zkušený gólman. Ukázal, že je připraven kdykoliv naskočit. Z tohoto pohledu přinesl zápas jen pozitiva. Byl to typický Tomáš, působil klidně, byl oporou,“ pochvaluje si Nehoda. 

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 2:0 7
2. Chorvatsko 3 1 1 1 4:3 4
3. Česko 3 1 1 1 3:2 4
4. Skotsko 3 0 1 2 1:5 1

EURO 2021: Ani Ronaldo, ani Messi. Hřebík by si do svého ideálního týmu vzal Součka
Video se připravuje ...

EURO 2021: Geniální Schick, vesmírný Vaclík. Experti rozebrali výhru nad Skotskem
Video se připravuje ...

EURO 2021: Patrik Schick? Hřebík: Některé věci má lepší než Ronaldo, ale
Video se připravuje ...

EURO 2021: Hřebík řešil návyky hráčů i stopery
Video se připravuje ...

EURO 2021: Chorvaté jsou vyčpělí, řekl Csaplár. Modrič hrál pomalu, co prominul Horváthovi?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
15

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud