19. června 2021 • 16:59

Divoké maďarské oslavy: Atilla zbořil francouzskou zeď, vyděsil reportérku

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuhle chvíli si bude pamatovat do konce života a taky si ji náramně užil. Maďarský bek Attila Fiola ukončil více než 500 minut trvající neprůstřelnost francouzské obrany, navíc před narvaným stadionem v Budapešti. Při divokých oslavách se vůbec nedržel zpátky, takže následovala další scéna s lahvemi. Domácí získali cenný bod za remízu 1:1.



Francouzská obrana v posledních měsících připomínala Bastillu, nedobytnou pevnost v nájezdech proti nepřátelům. Naposledy ji v březnu jediným zásahem pokořili Ukrajinci a od té doby pět zápasů odolávala bez jediného šrámu. Až dorazila do Maďarska.

Skóre otevřel snad ten nejméně pravděpodobný hráč na hřišti. Attila Fiola dal za 7 let reprezentační kariéry jediný gól, navíc slabé Andoře. Teď se prohnal kolem Pavarda a najednou stál tváří v tvář gólmanské superhvězdě Hugu Llorisovi. A bezpečně proměnil.

Attila Fiola odstartoval divoké maďarské oslavy
Attila Fiola odstartoval divoké maďarské oslavy

„Dosáhli jsme fantastického výsledku díky týmovému výkonu. Jsem hrdý na mužstvo i na fanoušky. Tohle je jeden z nejkrásnějších, ne-li vůbec nejkrásnější den v mém životě,“ řekl Fiola maďarské televizní stanici M4 Sport po remíze 1:1.

Utkání se hrálo v bouřlivé atmosféře s bezmála 56 tisíci fanoušky na tribunách. Díky uvolněným opatřením proti koronaviru v zemi mohlo Maďarsko jako jediné z 11 hostitelů Eura znovu využít téměř celou kapacitu Puskás Arény. „Byla tu celá moje rodina a doufám, že je na mě pořádně hrdá,“ podotkl Fiola.

Sváteční střelec si svou životní chvíli pořádně užil. V Maďarsku neplatí restrikce na zaplněnost stadionů, takže zbrusu nová Puskás arena šílela. Snad jedinou osobou, která hráči Féhérváru nevěnovala pozornost, byla reportérka na ploše. Právě k ní divoký Attila zamířil.

Cestou přeskočil zábrany, bouchnul do stolu a následovala další scéna s lahvemi, ale ne žádné mírné odstrčení jako v případě Cristiana Ronalda a dalších, Fiola lahve s vodou odpálil tak prudce, že se rozlétly o několik metrů dál.

Ve druhém poločase sice o cenný skalp mistrů světa připravil domácí borce Antoine Griezmann, přesto Maďarsko získalo cenný bod za remízu 1:1 a v nesmírně těžké skupině drží naději na postup. 

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Francie 3 1 2 0 4:3 5
2. Portugalsko 3 1 1 1 7:6 4
3. Německo 3 1 1 1 6:5 4
4. Maďarsko 3 0 2 1 3:6 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud