21. června 2021 • 20:00

Ukrajina - Rakousko 0:1. Druhé postupové místo vystřelil Baumgartner

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Rakouska porazili v závěrečném utkání skupiny C v Bukurešti Ukrajinu 1:0 a při třetí účasti na mistrovství Evropy oslavili premiérový postup do vyřazovací fáze. Přímý souboj o druhé místo rozhodl v 21. minutě Christoph Baumgartner. Svěřenci trenéra Franca Fody se v sobotním osmifinále v Londýně utkají s Itálií, která na Euru vyhrála všechny tři zápasy s celkovým skóre 7:0.



Ukrajinci, kteří také při třetím startu na ME usilují o první postup ze skupiny, obsadili v "céčku" třetí místo. Stále však mohou pomýšlet na osmifinále, do něhož postoupí první dva celky z každé skupiny a nejlepší čtveřice z šesti týmů na třetích místech. Musí ale spoléhat na souhru příznivých výsledků ostatních celků.

Skupinu C ovládlo Nizozemsko, které naplno bodovalo ve všech třech duelech. Poslední skončila Severní Makedonie se třemi porážkami.

Vítězství Rakouska zároveň přiblížilo postup i Česku. Pokud by dnes ve skupině B aspoň jeden z dvojice Finsko, Rusko nebodoval, zajistí si Češi první účast ve vyřazovacích bojích od roku 2012.

Rakousko úvodní aktivitu přetavilo v 21. minutě v jediný gól zápasu. Na rohový kop kapitána Alaby si naběhl Baumgartner a překonal Buščana. Na druhé straně Šaparenkovu střelu na zadní tyč vytáhl gólman Bachmann. Rakušané usilovali o navýšení náskoku, Laimer ani Arnautovic však na Buščana nevyzráli.

Ve druhém dějství šancí ubylo. Po ukrajinském rohu si rakouský bek Lainer hlavou málem vstřelil vlastní branku, jenže Bachmann včas zasáhl. V závěru Jaremčuk vypálil z úhlu vedle. Větší tlak si však výběr kouče Andreje Ševčenka nevytvořil.

Góly

Domácí:

Hosté: 21. Baumgartner

Sestavy

Domácí: Buščan – O. Karavajev, Zabarnyj, Matvijenko, Mykolenko (85. Besedin) – Sydorčuk – Jarmolenko (C), Šaparenko (68. Marlos), Zinčenko, Malinovskyj (46. Cygankov) – Jaremčuk.

Hosté: Bachmann – Lainer, Dragović, Hinteregger, Alaba (C) – X. Schlager, Laimer (72. Ilsanker), Grillitsch – Baumgartner (33. Schöpf), Sabitzer – Arnautović (90. Kalajdžić).

Náhradníci

Domácí: Pjatov, Trubin, Sobol, Sudakov, Kryvcov, Stěpaněnko, Marlos, Makarenko, Cygankov, Besedin, Tymčyk, Dovbyk

Hosté: Schlager, Pervan, Ulmer, Posch, Ilsanker, Gregoritsch, Lienhart, Trimmel, Schaub, Schöpf, Onisiwo, Kalajdžić

Rozhodčí

Cakir – Duran, Ongun

Stadion

National Arena Bukurešť

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Nizozemsko 3 3 0 0 8:2 9
2. Rakousko 4 2 0 1 5:5 6
3. Ukrajina 3 1 0 2 4:5 3
4. Makedonie 3 0 0 3 2:8 0

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud