28. června 2021 • 14:45

Nečekaný střelec Holeš: 5 velkých gólů za 3 měsíce! Paráda v derby i Arsenal

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Řekněte, může být sezona Tomáše Holeše ještě lepší? Reprezentační záložník se vítězným zásahem výraznou měrou podílel na postupu Česka přes Nizozemsko (2:0) do čtvrtfinále EURO. Osmadvacetiletý fotbalista přitom nikdy moc branek nedával, však taky dlouho hrál krajního beka. Až ve Slavii ho Jindřich Trpišovský posunul do zálohy a Holeš začal sbírat trefy. Připomeňte si pět velkých gólů českého hrdiny. Mimochodem – všechny vybrané nasázel za poslední tři měsíce.

  • Arsenal–Slavia 1:1

    8. dubna 2021
    1. zápas čtvrtfinále Evropské ligy
    90(+4). minuta, gól na 1:1

    Z nesmírně těžkého zápasu, v němž Slavia přežila minimálně čtyři gólové šance soupeře, odešla nakonec jako neporažená právě díky zásahu Tomáše Holeše. Záložník „červenobílých“ si v nastavení našel místo na zadní tyči a hlavou srovnal na 1:1. Skvělý výsledek držel šance Slavie na postup do semifinále, ty se však drtivě rozplynuly v domácí odvetě (0:4).

    PRVNÍ DOJEM: Slavia z nouze vydřela senzaci! Navzdory únavě, hrdinou Holeš
    Video se připravuje ...

  • Slavia–Sparta 2:0

    11. dubna 2021
    26. kolo FORTUNA:LIGY
    45. minuta, gól na 1:0

    Jako kdyby střílel nejlepší technik na světě, a ještě obounohý. Holeš si za vápnem narazil s Nicolae Stanciem a pak levačkou, svou slabší nohou, obstřelil hráče před sebou a taky brankáře Florina Nitu, který na kroucený pokus přesně k tyči nedosáhl. Původně slušně hrající Sparta šla touhle trefou do kolen.

    Slavia - Sparta: Holeš nádherným obstřelem poslal sešívané do vedení!
    Video se připravuje ...

  • Slavia–Plzeň 5:1

    2. května 2021
    30. kolo FORTUNA:LIGY
    6. minuta, gól na 1:0

    Odražený míč se snesl k noze slávistického siláka a ten se do něj nekompromisně opřel. Holeš tím namířil Slavii k vynikajícímu výkonu, který vyústil v konečnou kanonádu 5:1. A červenobílí mohli velkolepě slavit, i když o tom, že mají titul v kapse, se dozvěděli už před zápasem díky remíze Sparty v Liberci.

    Slavia - Plzeň: Holeš z dorážky posílá sešívané do vedení, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Sparta–Slavia 0:3

    5. května 2021
    semifinále MOL Cupu
    30. minuta, gól na 0:2

    Další způsob, jak Tomáš Holeš umí zakončit, předvedl v boji o pohárové finále na Spartě. Ze své pozice z hloubky hřiště přiběhl do rozvíjející se kombinace, dostal míč od Oscara Dorleyho před prázdnou bránu a v pohodě ho uklidil do sítě. Zvyšoval tím na 2:0 a Slavia přesvědčivě mazala za další trofejí v sezoně.

    PRVNÍ DOJEM: Triumf Slavie? Zase stejný mustr. Co charakter Sparty a Plavšič?
    Video se připravuje ...

  • Nizozemsko–Česko 0:2

    27. června 2021
    osmifinále EURO 2020
    68. minuta, gól na 0:1

    Možná životní gól, přece jen reprezentace, postup mezi nejlepších osm týmů Evropy. To zařídil Tomáš Holeš svou trefou, která byla velmi podobná té jeho slávistické z Evropské ligy na Arsenalu. Po přímém kopu vrátil míč před bránu hlavou Tomáš Kalas, on si počkal u druhé tyče a hlavou prostřelil tři blokující Nizozemce.

    Tomáš Holeš slaví gól v nizozemské sítiFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud