20. listopadu 2023 • 13:00

Coufal potupně poslán domů, píšou v Anglii. Fanoušci: Aspoň neriskuje

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi vyřazenými hráči národního týmu byla i jedna z jeho největších hvězd. Neočekávaného a nechtěného volna pro Vladimíra Coufala si hojně všimla také anglická média. Fanouškům domovského West Hamu ale ubrání zápasového zatížení příliš nevadí.



„Kauza Belmondo“ na Ostrovech nejvíc zaujala The Sun. Redakce bulvárního média informovala o čistce v českém národním týmu poprvé už v neděli brzy odpoledne. Titulek jejich článku se ustálil na znění „Hvězda West Hamu potupně poslána domů jako jedna ze tří, co porušila týmová pravidla.“

The Sun čerpá z informací Sportu a líčí podrobnosti sobotní noci včetně jména olomouckého podniku a účasti Tomáše Neumanna, toho však tituluje jako šéfa fotbalové asociace, ve skutečnosti je pouze členem výkonného výboru.

Zprávu zaregistrovala spousta anglicky píšících médií, včetně BBC, Daily Mailu, TalkSportu nebo slavného serverou Goal.com. Všímají si i nelehké situace národního týmu, který ještě před posledním zápasem kvalifikace nemá jistou účast na závěrečném turnaji.  

West Ham klubové vyjádření zatím nevydal, jeho fanoušci ale na komunitních webech živě diskutují. Server westhamzone.com upozorňuje, že fotbalista na party je vždy pro fanoušky rozbuška a přirovnává výlet Coufala a spol. k případu Marcuse Rashforda, který šel zapít porážku v derby o Manchester. Rozdíl je v tom, že zatímco hvězda United byla vyfocena s drinkem po zápase, rodák z Ludgeřovic šel do klubu před utkáním.

S větší dávkou cynismu zakončuje svůj komentář stránka Hammers.news: „Vzhledem k nedostatku možností, které máme na pravém beku, si Moyes a klub mohou trošku sobecky oddychnout, že hráč nebude v pondělí riskovat zranění.“ West Ham totiž v sobotu čeká ligový souboj na půdě posledního Burnley.

Kauza vyřazených fotbalistů: reakce fanoušků!
Video se připravuje ...

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Albánie 8 4 3 1 12:4 15
2. Česko 8 4 3 1 12:6 15
3. Polsko 8 3 2 3 10:10 11
4. Moldavsko 8 2 4 2 7:10 10
5. Faerské ostrovy 8 0 2 6 2:13 2

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud